Nieuws/Buitenland
999529
Buitenland

Berlusconi deel van onderzoek maffiamoorden

FLORENCE - Justitie onderzoekt de mogelijke rol van de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi bij een aantal maffiamoorden in 1993, zo bevestigde een rechterlijke bron dinsdag mediaberichten.

Een maffiabaas die is veroordeeld voor de dodelijke aanslagen in Rome, Milaan en Florence was in zijn cel afgeluisterd toen hij over de ex-premier praatte tegen een celgenoot. Voor een rechter in Florence was het reden om een al gesloten onderzoek naar Berlusconi’s vermeende betrokkenheid te heropenen, meldden de Italiaanse kranten Corriere della Sera en La Repubblica.

Berlusconi’s advocaat Niccolò Ghedini zei dat een eerder onderzoek had aangetoond dat zijn cliënt niet betrokken was bij de bomaanslagen, waardoor tien mensen om het leven kwamen.

Absurd

Ghedini zei dat de zaak om politieke redenen opnieuw uit de kast is gehaald​, in de aanloop naar een belangrijke regionale stemming op Sicilië op zondag en een nationale verkiezing die mogelijk in mei plaatsvindt.

„Zelfs speculeren dat Berlusconi op een of andere manier betrokken zou kunnen zijn bij de betrokken gebeurtenissen, is zo absurd dat er geen commentaar nodig is”, zei Ghedini in een verklaring.