1148700
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
Partnercontent
Gesponsord

Zo verandert big data de financiële wereld

Big data verandert de wereld. Dat is inmiddels wel duidelijk. Door slimme analyse van grote hoeveelheden informatie verandert de dienstverlening en winstgevendheid van bedrijven. En maakt het betere beleggingsbeslissingen mogelijk, zelfs op basis van social media-data. Een aantal voorbeelden.

Lees het hele artikel op Inventors.

Het idee achter Watson Medical, een van de meeste aansprekende voorbeelden van big data, is simpel. Maar de toepassing ervan is bijzonder; de verzamelde data redt nog elke dag mensenlevens. In de immense database is informatie over wereldwijde medische behandelingen en onderzoeken verzameld. Informatie die een arts van vlees en bloed zelf nooit kan weten en onthouden, maar hem wel helpt bij het stellen van diagnoses en kiezen van behandelingen. Misschien wel hét voorbeeld van hoe big data de wereld verandert.

Big data en supermarktketen Tesco

Maar onderschat ook de impact van andere toepassingen niet. Neem de inzichten die Britse supermarktketen Tesco opdeed door analyse van de data van de koelsystemen in 120 winkels. Via een webconnectie gaven de koelkasten een jaar lang informatie over temperatuurwisselingen, motorgeluid en openen en sluiten door klanten. Alleen al het inzicht dat de meeste koelkasten te koud staan ingesteld is goed voor een besparing van 3500 ton CO2-uitstoot en 20 miljoen pond aan energiekosten per jaar.

Lees het hele artikel op Inventors.