1148880
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
Partnercontent
Gesponsord

„Universele banken kunnen uitsterven”

In de lange lijst van exponentiële technologieën springt artificiële intelligentie (AI) eruit. AI brengt over de hele linie enorme veranderingen met zich mee. Het is onmogelijk om een sector van de economie te bedenken, of zelfs een aspect van ons dagelijks leven, dat er niet mee te maken krijgt.

Lees het hele blog van Jane Zavalishina op Inventors.

Als iemand het heeft over ‘automatisering’ of ‘robots’, dan denk je al snel aan massaproductie. Alles draait om kostenbesparingen, het produceren van steeds minder persoonlijke goederen en diensten en het makkelijk toegankelijk maken ervan. “Je kunt je Ford in elke kleur hebben, zolang het maar zwart is”, zei Henry Ford een eeuw geleden. Het is precies hoe automatisering in het verleden werkte. Maar dat gaat veranderen.

AI neemt geen vakantie

AI brengt een nieuw soort automatisering met zich mee die veel verder gaat dan alleen de schaalvoordelen. AI kan enorme hoeveelheden gegevens, rekening houdend met duizenden factoren tegelijkertijd, analyseren. En daarmee kan het zeer nauwkeurige en accurate beslissingen nemen. Op maat gesneden, voor elk individueel geval. Met andere woorden: service op maat, wat ooit alleen was weggelegd voor de lucky few, komt nu beschikbaar voor iedereen. Nog beter: in tegenstelling tot de hedendaagse personal bank manager neemt AI geen vakanties, raakt het nooit verveeld of overprikkeld en het zal het nooit een belangrijke post-it notitie verliezen. Nee, AI werkt gewoon het klokje rond om je de best mogelijke service te bieden voor jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Lees het hele blog op Inventors.