1148981
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
Partnercontent
Gesponsord

Worden we straks onsterfelijk?

Een oude muis met een doffe, grijze vacht, die vanwege zijn stramme spieren nog nauwelijks in beweging komt, krijgt een wondermiddel toegediend. Enkele weken later kleurt de vacht weer zwart en rent het knaagdier weer enthousiast rond in het looprad.

Het lijkt een scène uit een science fiction film, maar dit voltrok zich enkele maanden geleden werkelijk voor de ogen van onderzoekers in een laboratorium in Rotterdam.

Dit is een intro van een artikel op het platform Inventors.

Baanbrekend, noemt Kris Verburgh, arts en onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en spreker bij Singularity University, dit resultaat. “Tot nu toe konden we het verouderingsproces op zijn best vertragen. Nu zijn wetenschappers in staat om een lichaam te verjongen.” Het toont volgens hem aan dat veroudering een plastisch proces is, dat kneedbaar en omkeerbaar is.

Knutselen

Onderzoeken als deze getuigen van een heel nieuwe aanpak van wetenschappers, meent hij. “In plaats van aan de genen te knutselen, gaat men aan de schakelaars prutsen die de genen aansturen. Of men verwijdert specifieke cellen die een rol spelen in veroudering.” Hierdoor kunnen verschillende ziekten die ontstaan door veroudering (zoals hart- en vaatziekten, nierfalen en de ziekte van Alzheimer) tegelijk worden voorkomen.

Lees het hele artikel op Inventors.