1149114
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
Partnercontent
Gesponsord

„Ons pensioen is minder uniek dan gedacht”

Het Nederlandse pensioenstelsel is uniek, wordt vaak gezegd. Toch zijn veel ontwikkelingen die zich nu hier voordoen ook elders zichtbaar. Het loont dan ook de moeite om kennis te hebben van andere pensioensystemen.

Lees het gehele blog van Monique Donders op Inventors.

Slechts 48% van de Nederlanders zegt vermogen op te bouwen naast de AOW, zo blijkt uit ons laatste Investor Pulse-onderzoek onder 28.000 consumenten wereldwijd, onder wie duizend Nederlanders. Dat betekent dus dat meer dan de helft helemaal niets heeft geregeld voor zijn aanvullend pensioen. Ook blijkt dat 51% van de Nederlanders nog nooit de moeite heeft genomen om een kijkje te nemen op Mijnpensioenoverzicht.nl, waar een inzicht is te vinden van de toekomstige uitkering van de AOW en het aanvullend pensioen.

Mijnpensioenoverzicht.nl

51% van de Nederlanders nog nooit de moeite heeft genomen om een kijkje te nemen op Mijnpensioenoverzicht.nl. Het getuigt van een geringe betrokkenheid van het grote publiek bij de oudedagvoorziening. Dat staat in schril contrast met de grote aandacht die onze pensioenvoorziening in de sector krijgt. Er gaat in ons land maar liefst 1,8 biljoen euro in om en er is veel nieuwe wet- en regelgeving en een streng toezicht. Er ligt een taak voor ons allen om ook het grote publiek van het belang van een goed pensioen te overtuigen.

Monique Donders is Country Manager van BlackRock Nederland.

Lees het gehele artikel op Inventors.