1381374
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
Partnercontent
Gesponsord

Duik de kleedkamer in met Estavana Polman

1 / 2

Het Nederlandse dameshandbalteam heeft de weg naar de top gevonden. Na een flink aantal successen is de sport, en in het bijzonder deze ploeg, enorm populair geworden. De verwachtingen voor het WK zijn dan ook hooggespannen. Van 1 tot en met 17 december vinden de wedstrijden om de wereldtitel plaats in Duitsland. Benieuwd hoe de dames zich voorbereiden? Je kunt de speelsters via Ziggo Sport nu exclusief volgen!

1 / 2

Het Nederlandse team werd nog nooit de beste van de wereld, maar er lijken nu toch kansen te zijn voor de handbalsters. Via het Ziggo Sport-kanaal kijken Ziggo klanten gratis alle wedstrijden. Maar er is meer. Iedere dag zijn de talentvolle speelsters via livestreams op de social media-kanalen van het handbalteam te zien en te horen. Je kunt nu exclusief meekijken hoe de handbalsters zich tijdens zo’n WK voorbereiden. Neem een kijkje in de kleedkamer en beleef alle andere momenten rond de wedstrijden alsof je er zelf bij bent. Nog nooit werd een team op deze manier gevolgd. Het allerleukste? Je kunt direct via de chat vragen stellen aan de speelsters of de technische staf. Een unieke kans voor Nederlandse sportfanaten om deze jonge sympathieke ploeg nog beter te leren kennen.

Een veelbelovend WK

De handbalsters zijn het volgen meer dan waard, zo weet ook hun almaar groeiende fanclub. Eind november speelde het team nog een oefenwedstrijd tegen Italië waarbij de populariteit van de dames weer eens duidelijk werd. Alle drieduizend tickets voor die wedstrijd waren zo snel uitverkocht dat er een extra tribune bij werd gebouwd. En wie de handbalsters live toejuichten, zagen hen met ruime cijfers winnen. De eindstand werd maar liefst 41-16. Een goed teken voor de naderende wedstrijden om de wereldtitel.

Zij gaan het doen

De selectie voor het WK bestaat uit Tess Wester, Jasmina Jankovic, Angela Steenbakkers, Martine Smeets, Yvette Broch, Danick Snelder, Angela Malestein, Debbie Bont, Laura van der Heijden, Nycke Groot, Lois Abbingh, Estavana Polman, Kelly Dulfer en Jessy Kramer. Op 29 november zijn de handbalsters afgereisd naar Leipzig. Dit weekend verloor het team van Zuid-Korea en won het van China. Nederland komt nog uit tegen Kameroen, Servië en gastland Duitsland. De nummers 1 tot en met 4 van de poule gaan door naar de achtste finales. Die vinden plaats op 10 en 11 december. Vervolgens zijn de kwartfinales op 12 en 13 december en de halve finales op de 15e. Uiteindelijk zal op 17 december worden gestreden om brons, zilver en goud. Ruim twee weken lang kun je de speelsters volgen via Ziggo Sport, en dat het veel kijkplezier gaat opleveren staat vast!