Nieuws/Partnercontent
1558799
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
Partnercontent
Gesponsord

Nieuwe cryptomunt combineert 30 coins

Het begrip ICO heeft zijn intrede in Nederland gedaan en de verwachting is dat we er dit jaar in toenemende mate over zullen gaan lezen en horen.

ICO staat voor Initial Coin Offering. Het valt het best te omschrijven als een soort crowdfundingsproject voor startende bedrijven die een eigen cryptomunt willen lanceren. Tijdens een ICO wordt geld ingezameld voor de ontwikkeling van zo’n nieuwe coin. Een succesvol resultaat in de wereld van de ICO’s is de Nederlandse combicoin van Triaconta.

,,Bij ons koop je met de combicoin, wat binnenkort gewoon met Ideal kan, als ‘t ware de 30 beste cryptomunten van dat moment, gecombineerd in één munt”, vertelt Don Molenaar van Triaconta. ,,Wij houden voortdurend in de gaten welke 30 dat zijn. Bij ons kunnen mensen terecht die zelf geen zin hebben om de hele dag in de gaten te houden wat er goed gaat en wat niet.”

Molenaar merkt heel duidelijk dat cryptocurrencies mensen heeft wakker geschud die er voorheen niet aan moesten denken om te gaan beleggen. En er ook geen verstand van hebben. ,,De behoefte om geld te investeren in crypto’s is groot. Iedereen heeft ’t erover. Maar welke moet je kopen? Door te investeren in de combicoin laat je alles aan ons over. En als er al een keer een cryptomunt klapt, dan is het effect minder omdat je er immers 30 koopt. Daarnaast groeien wij wel mee als de munten groeien.”

Triaconta is tot dusverre een schot in de roos met een torenhoog rendement. ,,We zijn in september begonnen dankzij crowdfunding met een bedrag van ruim 2 miljoen euro. Op dit moment (het gesprek vond plaats begin deze maand, red.) zijn we 21 miljoen waard. Het vertrouwen in ons groeit, dat merken we ook aan de mensen die eerst een relatief laag bedrag investeerden en nu meer combicoins willen kopen. Ja, iedereen is wel blij met ons”, lacht Molenaar.

Voorlopig voorziet Molenaar een duidelijke groeimarkt voor de cryptomunten. ,,We horen iedere keer als er een munt veel waard is, dat de top wel is bereikt. Maar toch gaat het daarna vaak weer verder omhoog. Mijn verwachting is dat de coins gaan doorgroeien.”