1698995
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
VraagHugo
Gesponsord
Geen dure advieskosten, maar zelf je documenten op maat maken in een paar eenvoudige stappen. Met een gerust hart omdat je weet dat de documenten gemaakt zijn door topspecialisten. Dat is VraagHugo.

Zelf een crowdfunding starten? Zo doe je dat!

Stel, je hebt een relatief klein bedrag nodig om iets te verwezenlijken. Denk aan het laatste beetje eigen inbreng waarmee je je hypotheek rond krijgt. Of een budget om een idee uit te werken waar je al jaren mee rond loopt. Ben jij zo iemand? Dan is een zelfstandige crowdfundingsactie voor jou misschien wel dé manier om dat plan te realiseren.

Hoe werkt het dan?

Er zijn twee belangrijke vragen om mee te beginnen: hoe ga je het geld besteden en hoe snel kun je het weer terugbetalen? Denk hier goed over na, want je bent hoofdelijk aansprakelijk voor het bedrag dat je leent. Wees hierin dus een beetje conservatief. Dat is beter dan er later achter te komen dat je het afbetalingsschema te rooskleurig hebt ingeschat. Wanneer je deze informatie verzameld hebt, is het tijd om deze en de rest van de randvoorwaarden van je lening netjes vast te leggen in een overeenkomst. Denk bijvoorbeeld aan het rentepercentage en de vraag of je tussentijds het hele bedrag mag aflossen.

Overeenkomst maken

Ga alsjeblieft niet knippen en plakken uit willekeurige templates op internet. Dat is vragen om fouten en het kan bovendien een stuk eenvoudiger. Bij VraagHugo maak je in vijf minuten via vraag en antwoord de overeenkomst. Die kun je vervolgens voor iedere leninggever dupliceren.

Klaar om te crowdfunden

Je bent nu klaar om te crowdfunden. Maak een lijst van mensen van wie je denkt dat ze bereid zijn om je een onderhandse lening te geven. Om de kans van slagen te vergroten is het verstandig om potentiële investeerders eerst op te bellen met de vraag of je ze een leningvoorstel mag doen. Stuur ze vervolgens een persoonlijke mail en voeg de leningovereenkomst bij als bijlage. Je zult verbaasd zijn hoe snel je het geld bij elkaar hebt. Zelf crowdfunden. Zo kan het dus ook.

Met korting zelf leningsovereenkomsten maken

Lezers van De Telegraaf kunnen met 15% korting zelf online contracten maken. Ga naar https://www.vraaghugo.nl/lening-overeenkomst?coupon=tele om je leningsovereenkomst te maken en je korting te claimen.