2286918
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
NS
Gesponsord
De NS-Business Card is ideaal voor ondernemers die geïnspireerd willen worden en zonder stress willen reizen.

Eigen baas dankzij de trein

Andrea Bosch was klaar met haar studie, had een baan bij een platform voor bloggers en had het prima naar haar zin. Ze dacht dan ook dat ze dat nog wel even zou blijven doen. Tot die ene dag. In de trein kwam ze tot een drastisch besluit, met een succesvol gevolg.

,,Wilde ik gewoon niet ondernemen, of had ik faalangst? Dat was wat ik me afvroeg toen ik mijn vriendin Dena ‘nee’ had verkocht op de vraag of ik samen met haar het bedrijfje Content Collectiv wilde runnen, dat de marketing voor mkb’ers doet. Ze belde me op toen ik in de trein van Leiden naar m’n toenmalige werk in Amsterdam ging. Ik vond m’n werk eigenlijk best leuk. Het was alleen de vraag hoelang ik daar zou kunnen blijven, maar daar maakte ik me weinig zorgen over.”

Alleen met je gedachten

,,Na mijn studie Media & Entertainment Management heb ik me lang afgevraagd wat ik nou eigenlijk wilde gaan doen. Dena had me al eerder een aanbod gedaan, omdat ze met haar bedrijf teveel werk en te weinig handen had. Ik heb haar toen vriendelijk afgewezen.

Ik was misschien ook wel een beetje bang om een volwassen leven te leiden en ging me zelfs oriënteren op andere studies”, lacht Andrea. ,,Uiteindelijk vond ik toch een baan waar ik best veel plezier in had. Toen Dena me een tweede keer vroeg, zei ik weer nee. Maar toen ik de OV-fiets had gepakt om het laatste stukje vanaf het station naar m’n werk af te leggen, merkte ik dat ik er toch aan bleef denken.“ Op haar werk zette Andrea het idee van een eigen zaak samen met haar vriendin even aan de kant, maar eenmaal op de fiets terug naar het station begon het toch weer te kriebelen. ,,Als je alleen bent met je gedachten kun je zo lekker wegdromen en fantaseren”, zegt ze. ,,Ineens dacht ik: ‘ik ben mijn eigen saboteur’. Ik zat mezelf in de weg. Want ik wilde wél ondernemen. In de trein naar huis heb ik direct Dena gebeld en gezegd dat ik koffie met haar wilde drinken. Toen was het eigenlijk zo geregeld. Ik was mede-eigenaar van ons bedrijf!”

Een echt succesverhaal

Andrea is blij dat die dag haar ogen werden geopend. ,,Nu weet ik wat ik wil. Het gaat heel lekker met ons bedrijfje, het is echt een succesverhaal. We zoeken samen naar nieuwe klanten en dat is natuurlijk veel leuker dan in je eentje.”

Voorlopig blijft ze met het openbaar vervoer reizen. Soms met de bus, dan weer de trein of tram, net waar ze naartoe moet. ,,Het OV helpt mij zonder stress op afspraken te komen. En je komt er tot mooie inzichten”, lacht ze.

Voor ondernemers is de NS-Business Card ideaal voor al het openbaar vervoer. Saldo laden is niet nodig, je ontvangt maandelijks achteraf één factuur. Meer weten? Kijk op www.ns.nl/zakelijk.