Nieuws/Partnercontent
2288287
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
Reaal
Gesponsord
Met Reaal weet je zeker dat alles goed geregeld is.

Ben jij klaar voor de vakantie? Deze expert deelt zijn tips

Martin Maij is verzekeringsexpert bij Reaal. Hij weet alles van goed verzekerd op reis gaan en deelt graag zijn tips voor een onbezorgd verblijf in het buitenland. Sommige situaties komen vaak voor, en andere misschien minder, maar het is altijd goed om extra aandacht te besteden aan je reis.

Bij verzekeren op reis denk je toch al snel aan schade. Wat zijn de meest voorkomende gevallen? ,,Brillen staan nog altijd in de top-5. Zeker op vakantie is het erg vervelend als je bril kapot gaat of als je hem kwijtraakt. Wist je dat wanneer je met de auto op vakantie gaat in verschillende Europese landen, het verplicht is om een reservebril mee te nemen? De meeste Nederlandse bril- of lensdragers weten dit niet. Neem daarom altijd een reservebril mee, dat voorkomt in ieder geval vervelende discusssies met de lokale politie. Als je je bril of lenzen kwijtraakt of beschadigt en toch achter het stuur kruipt, komt immers de rijvaardigheid in gevaar. Bovendien is het prettig als je kunt genieten van de omgeving waar je bent.”

Stel, je pakt het wat grootser aan en bent nu je overwintering aan het voorbereiden. Waar moet je dan op letten? ,,Bij overwintering is het van belang om te checken hoe lang je verzekerd bent met je doorlopende reisverzekering. De meeste verzekeraars hanteren een maximum van 90 dagen waarmee je aaneengesloten verzekerd bent. Na afloop van de 90ste dag is je overwinteringsreis dus niet meer verzekerd.”

En als je je huisdieren meeneemt, bijvoorbeeld op zo’n lange reis? ,,Dan is het goed om te controleren of je huisdier is verzekerd op de reisverzekering. Denk daarbij aan de kosten van repatriëring van het huisdier per vliegtuig en medische kosten. Heb je een huisdierenverzekering? Check dan of deze kosten onder een aanvullende verzekering vallen.”

En even iets heel anders, een actuele kwestie. Wat als er een negatief reisadvies wordt afgegeven voor je bestemming? ,,Geeft het Ministerie van Buitenlands Zaken aan dat een bestemming onveilig is dan kan dit een reden zijn dat de reisaanbieder de reis niet door laat gaan. In zo’n geval kun je het beste informeren bij je reisaanbieder.”

Annuleringsverzekering altijd handig

Kun je niet op reis omdat jij of een van je reisgenoten ernstig ziek is of heb je bijvoorbeeld een overlijden in je familie, dan kun je vaak beroep doen op je annuleringsverzekering. Ook in het geval dat je je vakantie moet afbreken kent de annuleringsverzekering een vergoeding.

Kijk voor meer informatie op www.reaal.nl/regelaar