Nieuws/Partnercontent
2372691
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
NS
Gesponsord
De NS-Business Card is ideaal voor ondernemers die geïnspireerd willen worden en zonder stress willen reizen.

‘Ik verkoop zelfs zonnepanelen in de trein!’

Roebyem Anders

Roebyem Anders

Al meer dan 25 jaar is Roebyem Anders bewust bezig met het milieu. Ze is oprichter van Sungevity, een bedrijf dat handelt in zonnepanelen in meerdere landen in Europa. Het openbaar vervoer speelt een belangrijke rol in haar leven.

Roebyem Anders

Roebyem Anders

,,Ik vind het heerlijk om met het OV te reizen. Afhankelijk van waar ik heen moet, pak ik een bus, soms de OV-fiets, maar het liefst zit ik in de trein. Van daaruit heb je een heel goede kijk op ons land. Zo zie ik steeds meer daken bedekt met zonnepanelen. Dat doet mij goed. Ik rust niet voor ze op alle daken liggen. Ik kan op de heenreis alvast wat werken, maar wil op de terugweg ook lekker uit het raampje kijken. Even rust in m’n hoofd krijgen. Sowieso vind ik het openbaar vervoer rustgevend. Je kunt er prima ontspannen.”

Inspiratie

Voor haar ruim 160 medewerkers is het openbaar vervoer een must. ,,Ze krijgen alleen reiskostenvergoeding voor het OV”, zegt Roebyem. ,,We zijn hier bezig voor een goed milieu. Je kunt bij mijn bedrijf dus niet met de auto aankomen. Ik doe bovendien veel inspiratie op in het OV. Ik ben zo’n gek die in de trein met mensen praat”, lacht ze. ,,Daarom zijn we laatst met het hele marketingteam op de trein van Amsterdam naar Maastricht gestapt om onderweg met reizigers te praten. We willen beter snappen wat zij nodig hebben om hun huis en hun leven sneller te verduurzamen.”

Slimme investering

Omgekeerd inspireert zij anderen ook, zo merkte Roebyem. ,,Ik zat in de trein te kletsen met een vrouw die geïnteresseerd was in mijn verhaal. Zij had geen idee dat zonnepanelen zo’n slimme investering zijn. Later hoorde ik dat zij een offerte had aangevraagd. Ik heb dus misschien zelfs in de trein zonnepanelen verkocht!”

Ook leuk was de inzending voor een wedstrijd voor het meest originele idee met zonnepanelen. ,,Die kwam van een mevrouw die op het dak van haar huis langs het spoor met zonnepanelen ‘De Zon’ had gespeld.”

Naar Berlijn

Nog niet zo lang geleden is Roebyem met haar 13-jarige dochter naar een driedaagse training van Al Gore geweest. ,,Dat was geweldig”, zegt ze. ,,In zijn Climate Reality Project traint Al Gore honderden mensen om zijn verhaal over de staat van het klimaat en de oplossingen te vertellen. Het was in Berlijn. Natuurlijk zijn we uit milieuoverwegingen met de trein gegaan. Die is CO2-neutraal. Naar Al Gore ga je niet met het vliegtuig.”

Voor ondernemers is de NS-Business Card ideaal voor al het openbaar vervoer. Saldo laden is niet nodig, je ontvangt maandelijks achteraf één factuur. Meer weten? Kijk op www.ns.nl/zakelijk.