Nieuws/Partnercontent
24940222
Partnercontent
Deze inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie van De Telegraaf.
Zuiderzeemuseum
Gesponsord
In het Zuiderzeemuseum worden de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee in beeld gebracht.

Kom je verwonderen in het donker

Dompel jezelf tijdens Zuiderzeelicht onder in een spannend verhaal over een kapitein die een pact sluit met de duivel. Deze winter waan je je in het Enkhuizer Zuiderzeemuseum in een levensechte legende – vol inhaligheid, hartstocht, trouw en verbondenheid én de strijd tussen goed en kwaad.

Na het grote succes van de voorgaande jaren, vindt deze winter de derde editie van Zuiderzeelicht plaats. Het spannende volksverhaal ’De Scheepskapitein van Enkhuizen’ wordt dit jaar verteld door niemand minder dan acteur en regisseur Frank Lammers.

Met de replica van het zeventiende-eeuwse schip Halve Maen als decorstuk komt deze eeuwenoude Zuiderzeelegende tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes in het buitenmuseum en beleef het verhaal van dichtbij.

Een bezoek aan Zuiderzeelicht wordt dit jaar éxtra bijzonder met een luxe diner in museumrestaurant het Peperhuis in Enkhuizen. Geniet in de sfeervolle setting van dit voormalige Enkhuizer VOC-pakhuis aan een prachtig gedekte tafel van een heerlijk drie- of viergangenmenu. De gerechten in de speciaal samengestelde menu’s zijn geïnspireerd op het culinaire erfgoed rondom de Zuiderzee en de specerijen en kruiden uit de VOC-tijd én er is een vegetarische optie!

Zuiderzeelicht is te bezoeken van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. Reserveer hier je kaartjes online.