Podcastprogramma

Songfestivalkoorts

‘Benoeming Songfestivalduo Dion en Mia curieus’

Commotie rond de Nederlandse selectieprocedure van het Eurovisie Songfestival. Een Instagram-post van Mia Nicolai, de zangeres die samen met Dion Cooper Nederland vertegenwoordigt in Liverpool, doet vermoeden dat andere artiesten dit jaar nooit een kans hebben gehad. Curieus, vindt Songfestivalverslaggever Richard van de Crommert, die hierdoor meer dan ooit nieuwsgierig is naar het lied. Gaat het nummer van het duo Chasing Highs heten? In een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts blikt Van de Crommert met Katja Zwart terug op het Grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome en bespreken ze het laatste nieuws.

De podcast Songfestivalkoorts is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

'Zweden wint Songfestival, dat kan haast niet anders'

De Zweedse Loreen is de gedoodverfde winnaar van het Songfestival 2023. Bij de wedkantoren staat de winnares van de editie in 2012 al weken bovenaan toch is songfestivalliefhebber Katja Zwart kritisch: „Vergeleken met haar winnende lied Euphoria is dit nummer echt veel minder.” Wie kan Loreen van de troon stoten? Dat bespreekt Zwart samen met verslaggever Richard van de Crommert en presentator Sumit van Lenthe in een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts. En Dolly Bellefleur? Zij kraakt haar hersenen op de hertaling van de Nederlandse Songfestivalinzending.

De podcast Songfestivalkoorts is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

‘Omkoperij bij songfestivalinzending Polen?!’

Schimmigheid rond de Poolse inzending van het Songfestival van dit jaar. De organisator veranderde de regels vlak voor aanvang van de nationale finale waardoor de jury een groter aandeel had in de keuze. En er is meer wat bij Poolse fans argwaan oproept. Verslaggever Richard van de Crommert en liefhebber Katja Zwart begrijpen de ophef volledig: „Het ruikt naar omkoperij en vriendjespolitiek.”

Te gast is EditieNL-verslaggever Lonneke Haveman zij doet verslag van het Songfestival voor RTL en bespreekt samen met Richard en Katja welke acts haar zijn bijgebleven in de rijke geschiedenis van het Songfestival. Ook werpt ze een blik op de nieuwste inzendingen. En wat is dit jaar de inzending die je uit de malaise helpt? Dolly Bellefleur heeft het antwoord.

De podcast Songfestivalkoorts is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

‘Songfestivalnummer Nederland werd geschreven op servetje’

De Nederlandse inzending voor het songfestival is dan eindelijk bekend! Met Burning Daylight zullen Mia Nicolai en Dion Cooper de strijd aangaan in Liverpool. Bij songfestivalliefhebber Katja Zwart twijfelt of dit nummer de finale kan halen: „Het zal afhangen van de live-uitvoering.” Volgens Zwart en Telegraafverslaggever Richard van de Crommert mist het nummer een bepaalde vorm van overtuiging. Te gast is Frank Otten hij liep tijdens verschillende Songfestivaledities mee achter de schermen. Samen met Frank beluisteren en beoordelen Richard en Katja wederom vier nieuwe inzendingen voor Eurovision.

De podcast Songfestivalkoorts is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

‘Dion en Mia, ga dit ergens anders prediken!’

Mia Nicolai en Dion Cooper hebben op sociale media een tipje van de sluier opgelicht over hun inzending voor het Eurovisie Songfestival. Tenenkrommend en belerend, vindt Frank Affolter. De componist van het lied De Mallemolen is te gast in de podcast Songfestivalkoorts en blikt terug op de editie van 1977, toen hij met zijn zus Heddy Lester als twaalfde eindigde. Met Telegraafverslaggever Richard van de Crommert en Katja Zwart beoordeelt hij de eerste vier inzendingen voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar. Verder is Richard verrast door de presentatoren van dit jaar, Katja is in een Grieks schandaal gedoken en vriend van de show Dolly Bellefleur is geïnspireerd geraakt door het cryptische bericht van Dion en Mia. Tot slot heeft Frank Affolter een verrassing voor de luisteraar.

De podcast Songfestivalkoorts is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

Duncan Laurence: ‘Nederland kan Songfestival winnen’

Duncan Laurence voert de spanning op over de Nederlandse Songfestivalinzending van dit jaar. Volgens de singer-songwriter maakt het lied van Dion Cooper en Mia Nicolai kans op de overwinning in Liverpool. Daarnaast in de podcast Songfestivalkoorts: S10 legt uit waarom zij vorig jaar als een van de weinige artiesten geen backup-opname had. Zanger Jaap Reesema vertelt waarom zijn inzending met Armin van Buuren nog altijd niet is uitgebracht en zullen Suzan en Freek ooit meedoen aan liedjesfestijn? Het duo reageert!

De podcast Songfestivalkoorts is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

'Dit songfestivalnummer heeft Nederlands tintje'

Langzamerhand worden de eerste acts bekendgemaakt voor Eurovision 2023. In de podcast Songfestivalkoorts schijnen Telegraafverslaggever Richard van de Crommert en liefhebber Katja Zwart hun licht op de nieuwste inzendingen. Zo heeft de Kroatische act een wel heel opvallend voorkomen en krijgt het nummer van Estland een Nederlands tintje. Het gebeurde één keer eerder dat de inzending van Estland een Nederlandse inbreng had, toen won het Baltische land.

Te gast is Barry van Cornewal die al jaren het populaire Eurovision in Concert organiseert. Hij vertelt hoe dit kleinschalige concert uitgroeide tot een groots Eurovisiefeest en hoe het concert ieder jaar alle grote namen van het Songfestival strikt. En Dolly Bellefleur is weer terug met haar column.

De podcast Songfestivalkoorts is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

'Eurovisie Songfestival beperkt de pers'

De podcast Songfestivalkoorts is terug! Telegraafverslaggever Richard van de Crommert en liefhebber Katja Zwart praten je vanaf nu elke week bij over het liedjesfestijn in Liverpool. Zeven inzendingen zijn inmiddels bekend, het podium is onthuld en de regels voor de pers zijn aangescherpt. Ook het stemproces gaat er vanaf dit jaar anders uitzien. Wat betekent dit voor de kwaliteit in de grote finale?

Speciaal te gast deze uitzending is Nathan Reinds, huisfotograaf van het Songfestival in Rotterdam, die een vuistdik fotoboek heeft gemaakt van het evenement in Ahoy. Hij vertelt het verhaal achter een aantal bijzondere foto’s. Ook bellen ze met vriend van de show, Aran Bade, die een prijs in de wacht heeft gesleept voor zijn verslag over het Songfestival. Tot slot, de mannen achter de Noorse act van 2022 hebben eindelijk hun ware identiteit onthuld en Richard en Katja staan stil bij het overlijden van twee Songfestival-iconen.

De podcast Songfestivalkoorts is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

‘Fantastisch als Goldband naar Songfestival gaat’

Het nieuwe Eurovisie Songfestival-seizoen is begonnen! De Britse stad Liverpool gaat het evenement in 2023 organiseren. Verder zijn alle belangrijke data bekend gemaakt én zijn de inzendingen voor Nederland binnen bij de AVROTROS. Alle reden voor een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts, waarin Richard van de Crommert en Katja Zwart het laatste nieuws rond het liedjesfestijn bespreken. Zoals de verrassende hit na Turijn, de verwachtingen rond de Israëlische kandidaat en natuurlijk alle Eurovisie-optredens die de komende maanden gepland staan.

De podcast Songfestivalkoorts is ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify.

‘Opmerkelijke dingen gebeurd tijdens puntentelling Songfestival’

Na de overwinning van Oekraïne op het Eurovisie Songfestival is de grote vraag of het Oost-Europese land volgend jaar wel gastheer kan zijn vanwege de oorlog met Rusland. Volgens Telegraafverslaggever Richard van de Crommert heeft Maastricht goede kaarten om het liedjesfestijn te organiseren. In de seizoensafsluiter van de podcast Songfestivalkoorts bespreken Van de Crommert en Katja Zwart alles wat opviel tijdens de finale in Turijn. Van de solidariteitspunten voor Kalush Orchestra tot de kritiek op Jan Smit als commentator. En van presentatrice Laura Pausini, die een tijdje spoorloos was, tot aan de opmerkelijke puntentelling. Volgens Katja Zwart is daar iets geks gebeurd: „De EBU grijpt niet zomaar in.”

‘Gunstige loting voor S10 bij Songfestival’

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn komt S10 als elfde het podium op. Volgens Telegraafverslaggever Richard van de Crommert is dat positief nieuws voor de Nederlandse artiest: „Haar rustige act gaat juist opvallen tussen het geweld van Spanje en Oekraïne, die voor en na haar optreden.” Verder blikt Richard met kenner Katja Zwart vooruit op de finale. Gaat S10 in de top 10 belanden? En is het wel zo’n uitgemaakte zaak dat Oekraïne het Songfestival wint? Dat en meer in een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts.

‘Krankzinnige stunt Noorwegen tijdens Songfestival’

De Nederlandse S10 kreeg dinsdagavond als allerlaatste een ticket naar de finale. „Ondanks dat het ontzettend spannend was heb ik geen moment getwijfeld aan de finaleplek voor S10”, blikt Songfestivalkenner Katja Zwart terug. Nu de eerste finalisten bekend zijn, maken zij en Richard van de Crommert vanuit Turijn de balans op in een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts. Wie worden de concurrenten van S10? Zijn er al acts door het ijs gezakt? En maakt Nederland kans op de winst? Te gast is modejournalist Kim Querfurth, die een uitgebreide analyse geeft van alle outfits die voorbij zijn gekomen tijdens de eerste halve finale. Ook backstage assistent Anne Schmitz schuift aan, die van dichtbij meemaakte hoe intens het Songfestival kan zijn.

S10: 'Blote buik is bewust’

Zorgen om blote buik S10: ‘Hou op met die preutsheid’

In de podcast Songfestivalkoorts praten Richard van de Crommert en Katja Zwart je bij over de eerste repetities op het Eurovisie Songfestival in Turijn. Zo is er veel te doen om het slecht functionerende podium, de gecensureerde foto van ‘de stoeipoes uit Albanië’ en de outfit van S10. Volgens Richard zijn de zorgen om de blote buik van S10 ‘ongelooflijk gel*l’ en Katja had op meer gehoopt van de Nederlandse staging, die wat ingetogen is. „We moeten niet vergeten dat de punten uit het buitenland komen. Ingetogen wordt in andere landen gezien als saai.” Te gast is Eward Koning die tijdens het Songfestival groots uitpakt in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.

‘TikTok-ster kan Eurovisie Songfestival winnen’

Wie wordt de verrassing van het Eurovisie Songfestival? Volgens experts Richard van de Crommert en Katja Zwart hebben Groot-Brittannië en Moldavië met hun inzendingen goud in handen. In de podcast Songfestivalkoorts blikken zij met Sietse Bakker terug op de editie in Rotterdam. Hoe kijkt de uitvoerend producent terug op de show en wie is zijn favoriete act dit jaar? Dat en meer in deze gloednieuwe aflevering van Songfestivalkoorts.

S10 spreekt zich uit: ‘Ik ga voor de winst’

Het is nog maar een paar weken tot S10 het podium beklimt tijdens het Songfestival. Haar doel is duidelijk in Turijn: „Ik ben gekomen om te winnen.” Verslaggever Richard van de Crommert sprak met S10 over haar laatste voorbereidingen voor Eurovision. In een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts hoor je hoe die voorbereidingen verlopen en je hoort waarom Duncan Laurence een cruciale rol heeft gespeeld in de aanloop naar Turijn. Te gast is ontwerper Tycho Boeker hij ontwierp de Songfestivaljurk met naveldiep decolleté voor Trijntje Oosterhuis in 2015. Hij doet een boekje open over hoe het er achter de schermen aan toe ging tijdens deze memorabele editie van het Songfestival.

Songfestivalkandidaat geïrriteerd door onverwachte vraag

Dit weekend stond Amsterdam in het teken van het Eurovisie Songfestival. Maar liefst 28 deelnemers waren in onze hoofdstad om hun liedje te promoten, onder wie de Oekraïense band Kalush Orchestra. In de podcast Songfestivalkoorts blikken Richard van de Crommert en Katja Zwart terug op de preparty’s en de artiesten die zij hebben gesproken. Richard interviewde de Oekraïners -die favoriet zijn voor de winst bij de bookmakers- en Katja joeg de Finse rockband op de kast met een persoonlijke vraag. Te gast is Frank Otten, die achter de schermen al jaren actief is bij het Eurovisie Songfestival.

‘Artiesten blowden zich suf tijdens Songfestival Rotterdam’

De Nederlandse inzending voor het Songfestival, S10, zal als achtste het podium opkomen tijdens de eerste halve finale van het Songfestival. Volgens Songfestivalkenner Katja Zwart is het een gunstige loting: „Nederland komt na de schlager-metal van Bulgarije, dat moet een goed contrast opleveren.” In een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts bespreekt Zwart met Richard van de Crommert al het laatste nieuws rond het liedjesfeest. Te gast is presentator Koos van Plateringen, hij deed 11 jaar verslag van het Songfestival voor SBS. Koos doet een boekje open over het drugsgebruik van de artiesten tijdens het Songfestival in Rotterdam en hij ziet S10 in de top vijf eindigen tijdens Eurovision.

‘Hoge verwachtingen van S10 op Songfestival’

Met de songfestivalinzending van Azerbeidzjan is het programma in Turijn nu echt compleet. In de podcast Songfestivalkoorts nemen Richard van de Crommert, Katja Zwart en striptekenaar Margreet de Heer opnieuw vijf liedjes onder de loep, waaronder de Nederlandse inzending van S10. Ook in het buitenland wordt De Diepte goed ontvangen: „Dit is kunst.” Verder: de bizarre act van Georgië, de ‘suffe ruk-rock’ van Bulgarije en een terugblik op de Oekraïense travestie-act uit 2007.

Gaat Oekraïne het Songfestival winnen?

Gaat Oekraïne het Songfestival dit jaar winnen? Met een strijdlied staat het land bovenaan bij de bookmakers. Is dat terecht? Verder is er paniek in Songfestivalland. Heel veel fanmedia zal tot hun groot verdriet niet aanwezig zijn bij de liedjeswedstrijd die dit jaar in Turijn plaatsvindt. Te gast is Maxime Klein Nagelvoort. Zij komt net terug uit Italië, waar ze maandenlang meewerkt aan de productie van het Eurovisie Songfestival. Richard en Katja bespreken met de producer de verschillen tussen de show in Nederland en die in Italië.

Malta verandert Songfestival-lied: ‘Respectloos’

Alle deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival komen vandaag bijeen om het lied in te leveren waarmee zij denken te winnen in Italië. In de podcast Songfestivalkoorts bespreken Richard en Katja het laatste nieuws rondom alle inzendingen. De opvallende actie van Malta, de behoefte aan een vredeslied en de prijs voor de slechtste outfit. Uiteraard beoordeelt het vaste panel weer vijf liedjes voor Turijn.

'Is de Ierse inzending een aan lager wal geraakt K3-lid?'

Kan Nederland na 2014 en 2019 weer in de top-10 belanden op het Eurovisie Songfestival? Dat bespreken Richard van de Crommert en Katja Zwart in deze aflevering van Songfestivalkoorts. We hebben een kort interview met zangeres S10 over de lancering van haar nummer ‘De Diepte’. Sindsdien stijgt Nederland bij de bookmakers een paar plekken. Met een vast panel gaan we de komende acht weken alle veertig inzendingen van commentaar voorzien. In deze aflevering bespreken we de eerste vijf liedjes voor Turijn.

‘Songfestival statement van Nederland schiet te kort’

Geen 41 maar 40 landen zullen dit jaar meedoen aan het Eurovisiesongfestival. Rusland is dit jaar niet welkom in Turijn, nadat een aantal deelnemende landen hadden opgeroepen tot uitsluiting na de inval in Oekraïne. Wat voor gevolgen gaat deze keuze hebben voor het liedjesfestijn? Kan het Songfestival nog los gezien worden van de problematiek in de wereld? Of is de vermenging van politiek en Eurovision juist een goede ontwikkeling? Dat bespreken Richard van de Crommert en Katja Zwart in een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts.

Kritiek op Songfestival in Italië: 'Wat is dit?!'

Het Eurovisie Songfestival in Italië begint steeds meer vorm te krijgen. Het thema, het logo, de presentatoren en het podium zijn inmiddels bekend. In een nieuw seizoen van de podcast Songfestivalkoorts praten Richard van de Crommert en Katja Zwart je bij over alles wat je moet weten over het liedjesfestijn in Turijn. Uiteraard gaat het over de kansen van de Nederlandse S10, de kritiek op de Italiaanse organisatie en de rel rond de kandidaat uit Oekraïne.

Wie is de zingende voetballer van België? ‘Hoge verwachtingen rond eerste Songfestival-kandidaat’

De Songfestivalgekte in Rotterdam is achter de rug en het speculeren over het nieuwe seizoen in Italië is begonnen. De inschrijvingstermijn voor Nederland is gesloten en naast Davina Michelle en Maan wordt ook zangeres Karsu steeds vaker genoemd als potentiële kandidaat. Katja Zwart spreekt van een ‘slimme truc’ van de AVROTROS. De artiest van België is al bekend en de verwachtingen rond deze zingende voetballer zijn hoog, vertelt de Vlaamse presentatrice Jens Geerts. Verder in de podcast: de hype rond de Italiaanse winnaar Måneskin, de ‘macabere geruchten’ over de inzending van Cyprus en het succes van Duncan Laurence in de Verenigde Staten.

Wie wordt de opvolger van Jeangu?

Snuifgate, mannen op hakken en zilveren mini-jurkjes. ‘Leugens’ over niet getelde stemmen, opvallende verschillen tussen de punten van de vakjury en het publiek, en een ‘luie Big Five’. In een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts evalueren Telegraaf-verslaggever Richard van de Crommert, presentatrice Katja Zwart en stripmaakster Margreet de Heer het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Ook blikken ze vooruit, want wie moet volgend jaar onze act worden in Italië?

'Verrassend Bulgarije kan Songfestival winnen'

Na een zinderende en spectaculaire eerste halve finale is het Songfestival nu echt op volle toeren. De eerste afvallers zijn bekend en langzamerhand begint de finale vorm te krijgen. Met de tweede halve finale in het vooruitzicht is de grote vraag: welke act gaat de finale halen? Dat bespreken Katja Zwart en Richard van de Crommert in een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts.Verder in de podcast: een interview met de Utrechtse zangeres Stefania. Zij komt dit jaar uit voor Griekenland op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Toch nog een rol voor Duncan tijdens finale?

In een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts blikt Telegraafverslaggever Richard van de Crommert met Katja Zwart vooruit op de grote finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Hoofdproducent Sietse Bakker reageert op de coronabesmetting van Duncan Laurence. Gaan we de oud-winnaar nog terugzien in de finale? Verder gaat het in de podcast uitgebreid over de bijzondere startplek van Malta, de outfits van de presentatoren, en de potentiële winnaars en verliezers.

‘Topfavoriet Songfestival laat het afweten tijdens eerste repetitie’

De eerste repetities van het Songfestival zitten er op en dus kan de eerste balans opgemaakt worden. Welke landen sprongen eruit? En welke landen vielen tegen? Dat bespreken songfestival-kenners Richard van de Crommert en Katja Zwart in een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts.Verder in de podcast: Dolly Bellefleur met haar jaarlijkse hertaling van de Nederlandse inzending en Sumit van Lenthe met een uniek kijkje achter de schermen bij de voorbeschouwingen van het Songfestival.

Nikkie de Jager biecht op: ‘Eurovision leuker dan WIDM’

In een nieuwe aflevering van de podcast Songfestivalkoorts bespreken Katja Zwart en Richard van de Crommert de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Hoe is de show? En wat vinden ze van de zestien deelnemende landen? Verder in de podcast: interviews met Jeangu Macrooy en Nikkie de Jager, die voor haar YouTube-serie Looklab alle kandidaten heeft gesproken.

‘Oud-deelnemer: Meedoen met songfestival was not done’

In een nieuwe aflevering van Songfestivalkoorts blikken we met Heddy Lester terug op haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. Meedoen was in haar tijd ‘not done’. Toch kent iedereen haar lied ‘De Mallemolen’, dat uitgroeide tot een Nederlandstalige klassieker. We halen herinneringen op met haar.Gaat Jeangu Macrooy visuele animatie gebruiken in zijn optreden in Ahoy? Een bedrijf uit Eindhoven zegt dat het daarvoor is ingehuurd door AVROTROS. Zal het helpen bij een betere eindklassering? Bij de bookmakers staat Nederland op een 35ste plek.Verder vertelt Michelle Courtens, die twintig jaar geleden de Nederlandse driekleur verdedigde, dat ze bezig is met interessante nieuwe muziek en gaat radio- en tv-presentator Jeroen Kijk in de Vegte op zoek naar de formule om het Songfestival te winnen.We bespreken onder andere de inzendingen van Oekraïne en Roemenië. En Dolly Bellefleur tenslotte blijkt gefascineerd door de reeks artiesten die met blote voeten het Eurovisie-podium betraden.

Douze Points! ‘Televoting kan interessant worden dit jaar’

De Songfestivalkoorts is nu echt losgebarsten in Nederland. De deelnemende landen komen deze week naar Nederland voor hun gevecht om de douze points. In Ahoy vinden al flink wat repetities plaats. Zo oefenen de presentatoren op het script van de show.Zo moet de Utrechtse zangeres Stefania, die voor Griekenland uitkomt, van niemand minder dan Eurovisie-koningin Helena Paparizou hakken dragen op het podium in Rotterdam. En dat doe je niet zomaar even. Zeker niet als 18-jarige.Te gast is Frank Otten, die de komende weken delegation host is van een van de deelnemende landen aan het Eurovisie Songfestival en die de voorbereidingen van dichtbij mag meemaken. De uitslag van het Songfestival kan volgens hem interessant worden dit jaar.We bespreken de inzendingen van onder andere Rusland en Servië en dat leidt tot verhitte gesprekken. En onze eigen hooggehakte Dolly Bellefleur? Kan zij Stefania niet een beetje op weg helpen met die stiletto’s?

Uitgebreide kijk achter de schermen bij Songfestival

In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Songfestivalkoorts’ geeft Twan van de Nieuwenhuijzen een blik achter de schermen bij de grootste televisieshow ter wereld. Zo blijkt er in Ahoy veel mogelijk op het gebied van licht; optredens met water zijn daarentegen uitgesloten. Als head of contest bepaalt Van Nieuwenhuijzen de startvolgorde van de deelnemende landen. Ook heeft hij alle backup-optredens gezien.Verder in de podcast: Wat zijn de kansen van Nederland op het Songfestival? Zal de rest van Europa het lied van Jeangu Macrooy begrijpen? Onze juryleden buigen zich over de inzending. En: Dolly Bellefleur zingt ‘Krijg toch allemaal de veren’, met een verwijzing naar de Noorse inzending. Is Noorwegen de outsider dit jaar? Ook is er een Eurovisie-kookboek verschenen. Wat staat daar allemaal in? Telegraafverslaggever Richard van de Crommert spreekt met de maker.

Directeur Ahoy: ‘Songfestival grootste productie ooit’

Afgelopen week was het moment eindelijk daar. De eerste trucks reden Ahoy binnen om te beginnen met de opbouw van het grootste podium ooit. „Ieder hoekje van Ahoy wordt gebruikt voor het Songfestival", aldus de directeur van Ahoy Jolanda Jansen in een nieuwste aflevering van de podcast Songfestivalkoorts.Ook is het tijd om te praten over de kleding tijdens het Eurovisie Songfestival. We hingen aan de lippen van Diek Pothoven, die hoofd stylist is van het evenement. Pothoven is verantwoordelijk voor 330 outfits van optredende artiesten, van dansers tot aan Glennis Grace: wordt zij met kroonluchters behangen? Het meest trots is de stylist op de outfit van een nog niet aangekondigde artiest. Dolly Bellefleur op haar beurt wordt tureluurs van de Kroatische inzending Tick-Tock.

Misverstand over ‘duivels’ Songfestival-lied

Lenny Kuhr vertelt over haar teruggevonden gitaar waarmee ze in 1969 het Songfestival won. Katja heeft hard gelachen om het misverstand over de ‘duivelse’ inzending van Cyprus. Hoe was het voor de radiopresentatrice om in de jury te zitten tijdens de nationale finale van Finland? En hoe bevallen de inzendingen van Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland en Finland? Volgens jurylid Margreet de Heer zit daar een potentiële winnaar tussen.

Nederlandse Stefania (18) verrast met unieke Songfestival-act

Deze week in de podcast Songfestivalkoorts alles over het Songfestivalstripboek dat in mei verschijnt. Verder hebben we het over de show. Zo lijkt het erop dat Griekenland, dat vertegenwoordigd wordt door de Nederlandse zangeres Stefania Liberakakis, met een unieke act komt. Getty Kaspers heeft het over de reünie van Teach In. Glennis Grace staat eindelijk in de finale van het Songfestival. Dolly Bellefleur wil Willeke Alberti op het podium. En kunstenaar Tymon de Laat maakt om de hoek van Ahoy een metershoge muurschildering van Jeangu Macrooy. Tenslotte laten we ons licht schijnen op de inzendingen van Frankrijk, Georgië, Ierland en IJsland. Zit daar de meest kansloze inzending van dit jaar tussen?