Podcastprogramma

Corona update

Vakantie na corona: geen vliegtuig, maar de bus_duplicated

Hoe gaan we straks op vakantie in een 1,5-meter-samenleving? Reisorganisaties spelen daar massaal op in en komen met de origineelste uitjes, vertelt verslaggever Paul Eldering in de podcast corona-update. Eén ding is zeker: we zullen voortaan wat dieper in de buidel moeten tasten.Ook gaat het uitgebreid over de discussie in de Tweede Kamer over het al dan niet dragen van mondkapjes op straat, over ondernemers die dreigen failliet te gaan, en over de 28-jarige Bas Zierikzee die overdonderd is door het gulle gebaar van zijn collega’s. Vanwege de coronacrisis werd zijn contract niet verlengd, maar daar heeft zijn team verandering in gebracht.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

‘Britten krijgen coronaboomerang in gezicht terug’_duplicated

De verwachting van onderzoekers is dat het Verenigd Koninkrijk de meeste coronadoden in Europa zal krijgen. In de podcast corona-update vertelt correspondent Joost van Mierlo over de zorgen bij de Britten. Inwoners van Wuhan zijn ‘een stap dichter bij de waarheid’, nu blijkt dat er veel meer patiënten zijn overleden aan het coronavirus dan tot nu toe naar buiten is gebracht. Correspondent Cindy Huijgen vertelt erover.Verder in de podcast: premier Rutte tempert de verwachtingen voor de periode na 28 april en hij heeft een speciale boodschap aan de moslims in ons land.

'Deze rare coronaregels zijn er in Europese vakantielanden'

De coronamaatregelen zijn deze week door het kabinet verder versoepeld, ook andere Europese landen gaan steeds verder 'open'. Met de auto op vakantie kan gewoon, merkten verslaggever Koen Nederhof en cameraman Max van den Broek deze week op roadtrip door Europa. Maar let op: per land kunnen de coronaregels behoorlijk verschillen.In de podcast corona-update gaat het over wat ze allemaal tegen zijn gekomen op reis door België, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland.

Europa kleurt oranje: hier kun je nog wél nazomeren

Nazomeren aan de Middellandse Zee wordt steeds moeilijker nu ook alle Griekse eilanden op slot zijn gezet. Waar kun je nog wel naartoe dit najaar? In een nieuwe aflevering van de corona-update vertelt reisverslaggever Paul Eldering over de lamgelegde reisindustrie en de onbegrijpelijke reisadviezen. Want waarom mogen de Belgen en de Duitsers nog wel naar Kreta, maar wij niet?In de podcast ook het bijzondere avontuur van Lotte van de Ven (25) en haar vriend Nout (28). Het Brabantse stel vertrok in maart op wereldreis, vlak voordat de coronapandemie een serieus probleem werd. In tegenstelling tot veel anderen besloten zij om niet terug te keren naar huis. Nu zitten ze al een halfjaar vast op Bali.

Komt repatriëring in gevaar door ziek vliegpersoneel?

Het aantal besmettingen onder luchtvaartpersoneel neemt toe. Welke piloot of stewardess is straks nog bereid om vakantiegangers te repatriëren in oranje gebied? En er staan wachtrijen voor de teststraat op Schiphol, al vraagt luchtvaartverslaggever Yteke de Jong zich in de podcast corona-update af of deze manier van testen effectief is.Veel landen, waaronder Nederland, hebben code oranje afgegeven voor Spanje. Dit is een onverwachte klap voor het Zuid-Europese land en bovendien een nekslag voor het vakantieseizoen. Correspondent Hilde Postma vertelt hoe kon het opnieuw mis kon gaan. Is Spanje te snel van het slot gehaald?

Zo ziet het nachtleven eruit als clubs wel open mogen

Ondanks dat discotheken langer gesloten blijven, speelt de vraag op: hoe zal het nachtleven eruitzien als clubs wel groen licht krijgen? Belangenvereniging Nachtbelang heeft een uitgebreid plan klaarliggen. In een nieuwe aflevering van de corona-update vertelt Jorn Lukaszczyk, initiatiefnemer van de vereniging en eigenaar van club Basis in Utrecht, over hun ideeën.En een vaccin lijkt steeds dichterbij te komen, zei minister De Jonge in de persconferentie van dinsdagavond. Verslaggever Silvan Schoonhoven praat ons bij over de laatste ontwikkelingen.

‘Corona leidt tot spanningen tussen jong en oud’

Premier Rutte sloeg donderdagavond een opvallend strenge toon aan richting jongeren. Is dit de juiste manier om de jeugd mee te krijgen in het coronabeleid? En is het terecht dat deze groep offers maakt terwijl het virus vooral ouderen en kwetsbaren treft? Dat en meer in de podcast corona-update, met als gast YouTube-verslaggever Jeroen Holtrop en ethisch filosoof Jelle van Baardewijk.Volgens Van Baardewijk is het coronabeleid te eenzijdig. Hij vraagt zich openlijk af of mensen onder de 30 even strikt moeten leven als ouderen boven de 60 jaar. Holtrop vindt de stevige aanpak van Rutte terecht, maar denkt niet dat dit het gewenste effect heeft. „Geef jongeren een incentive. Beloon ze voor goed gedrag”.

Kritiek op coronavakantie 87-jarige

Afkeurende opmerkingen op social media bij een vakantiekiekje uit Spanje of verwijtende blikken van collega’s als je vertelt dat je naar de camping gaat in Zuid-Frankrijk. Naast vlieg-, vlees- of klimaatschaamte zijn er nu ook eerste tekenen van vakantieschaamte. De reacties die de familie Olde Kalter en de 87-jarige Olga Wallroth kregen op hun vakantieplannen waren niet mals.Verder in de corona-update: Marit van Leeuwen heeft coronaproof vakantie gevierd op Mallorca, maar zie dat maar eens uit te leggen aan vrienden en collega’s nu daar opeens code oranje geldt. „Iedere situatie is anders, maar nu wordt er toch van mij verwacht dat ik in quarantaine ga.”

‘Zorgen om school? Je kind thuishouden is geen optie’

Vanaf volgende week gaan de scholen in het noorden van het land open, maar kan dat wel veilig? Ouders die zich zorgen maken om coronabrandhaarden in de klas vanwege onder meer slechte ventilatiesystemen, mogen hun kind niet thuishouden. Verslaggever Jessy Burgers waarschuwt in de podcast corona-update voor een fikse boete.Ook liggen er geen draaiboeken klaar als het virus op school oplaait. „Zorgelijk”, aldus Burgers. Verder in de podcast: een tragedie dreigt op de Griekse eilanden. Waar Griekenland lange tijd gold als relatief veilige vakantiebestemming, worden toeristen nu toch opgeschrikt door scherpe maatregelen.

‘Mijn vakantie was veilig, maar nu tóch in quarantaine’

„Als ik dit van tevoren had geweten was ik nooit het vliegtuig ingestapt.” Na een heerlijke vakantie op het relatief veilige Mallorca werd Ilona Schouten op de terugreis verrast met een extra tussenstop in Barcelona. Of er even 80 passagiers uit de Noord-Spaanse stad, waar onlangs code oranje werd afgekondigd, bij kunnen?In de podcast corona-update spreekt Schouten er schande van. „Nu moet ik in zelfquarantaine, alleen omdat Transavia kosten wil besparen.” Verder: de familie Jonker bleef achter in Kroatië ondanks het aangescherpte reisadvies. Ze zagen de toeristen om hen heen vertrekken, terwijl er in hun ogen niets is om bezorgd over te zijn. „Ik ben blij dat ik hier zit en niet in Zuid- of Noord-Holland.”

‘Deurwaarders om vakantie die nooit heeft plaatsgevonden’

De zomervakantie is dit jaar anders dan anders. Of je nu een villa huurt in Spanje, een rondreis maakt door Portugal, of op de camping staat in eigen land. Vandaag in de podcast corona-update een bundel vakantieverhalen uit de zomer van 2020.We volgen Margot tijdens haar huttentocht door Italië, Frances die met de bus en haar twee kinderen Portugal doorkruist en Annemieke vanuit een uitgestorven Griekenland. Voor welke uitdagingen staan zij dit jaar? Hoe voorbereid gaan zij op pad en zijn ze blij dat ze de grens over zijn gegaan?En dan is er nog Ilse, die vanuit Nederland de strijd aangaat met reisorganisatie Suntip. Er staan inmiddels deurwaarders bij haar op de stoep vanwege een vakantie die nooit heeft plaatsgevonden.

‘Nederlanders, wegwezen uit Catalonië, anders heb je een probleem’

De kans is groot dat de Spaanse provincie Catalonië opnieuw op slot gaat. In de podcast corona-update waarschuwt verslaggever Marouscha van de Groep de Nederlandse toeristen die in Noord-Spanje zitten. „Zorg dat je over een week weg bent, anders heb je een probleem.”Van de Groep komt net terug uit Lloret de Mar en geeft ons een kijkje in het nachtleven daar. Ondanks dat de clubs zijn gesloten blijft de Spaanse badplaats populair onder jongeren. En hoe gaat het bij onze zuiderburen? In België loopt het aantal besmettingen op, met name in de provincie Antwerpen belanden er steeds meer coronapatiënten in het ziekenhuis. Rebecca van Remoortere, verslaggever bij het Gazet van Antwerpen, heeft de laatste details.

‘Wel of niet naar 't buitenland? Het antwoord is simpel’

Gaan we wel of niet op vakantie? Veel Nederlanders die een reis naar het buitenland hebben geboekt staan voor een dilemma. In de vakantie-editie van de podcast corona-update bespreekt verslaggever Paul Eldering de ‘oranje vlekken’ in Europa (waar een negatief advies geldt voor toeristen) en geeft hij tips voor als je wél besluit de grens over te gaan.Ook geeft correspondent Hilde Postma een update vanuit Spanje, waar sinds vandaag een mondkapjesplicht geldt in de provincie Catalonië. Uiteraard gaat het ook over de nieuwe opleving van het virus in het Zuid-Europese vakantieland.

Liefdesleed door corona: ‘Ruim 3000 euro voor vakantie van 48 uur’

Lot woont in Nederland, haar vriend Matt in Amerika. De twee hebben elkaar sinds maart niet gezien, omdat er vanwege de coronacrisis nog steeds geen vluchten gaan tussen Europa en de Verenigde Staten. Dit weekend sloten ze elkaar tóch in de armen, op Aruba. Het eiland in de Caraïbische Zee biedt een uitkomst voor ‘gemengde koppels’, vertelt Lot Franken in de corona-update.Verder in de podcast: verslaggever Gijsbert Termaat onderzocht of ouderen nog wel op vakantie durven tijdens de coronacrisis. Veel senioren geven aan thuis te blijven, terwijl het volgens ouderenorganisatie ANBO juist zo belangrijk is dat deze groep eropuit trekt na al die maanden in isolement.

Oproep huisarts: ‘Humaner coronabeleid bij tweede golf’

Hoe proportioneel zijn alle maatregelen om de coronacrisis te bestrijden? Welke regels hebben het juiste effect gehad en welk beleid heeft alleen schade veroorzaakt? Volgens huisarts Bart Meijman is dit het moment voor een tussentijdse evaluatie van de corona-aanpak, zodat we beter zijn voorbereid bij een tweede golf. Samen met 18 andere medische en maatschappelijke experts deed hij een oproep aan het kabinet. Dinsdag heeft een overweldigende meerderheid van de Tweede Kamer met dit plan ingestemd.In de podcast corona-update gaat het over de lessen die we kunnen trekken uit de coronacrisis. Wat kan er volgens Meijman beter als het virus opnieuw oplaait en welk risico ben je bereid te nemen als maatschappij?

Coronateugels laten vieren in zomer? Alsjeblieft niet!

Als we denken dat we het in de zomer niet zo nauw hoeven nemen met de coronaregels, zal er in het najaar een nieuwe opleving van het virus zijn. Dat zegt GGD-directeur Sjaak de Gouw in de corona-update. De portefeuillehouder infectieziektebestrijding hoopt dat de scherpte in de samenleving terugkeert.Verder gaat het in de podcast over de problemen rond de grootschalige coronatesten, die elke Nederlander met klachten sinds 1 juni kan aanvragen. „De kinderziektes zijn er inmiddels uit.” En waarom moeten we ons zich strikt aan de regels houden op het terras, maar kan iedereen wél in een volgepakt vliegtuig stappen? De Gouw deelt zijn gedachten bij dit diffuse beleid.

'Blijf met corona weg bij deze huisdieren'

Welke rol spelen dieren in de verspreiding van het coronavirus? Nu een nerts voor de tweede keer een mens heeft besmet nemen de zorgen toe. Ook katten gaan niet vrijuit en hoe zit het met die enorme corona-uitbraak in een slachthuis in Groenlo deze week? In de podcast corona-update stelt Ab Osterhaus alle dierenbezitters gerust. De viroloog legt uit hoe het nu echt zit met de besmetting van dier op mens.Verder is er goed nieuws voor sportliefhebbers. Na maanden zonder voetbal op televisie zijn er vanaf half juni weer een boel livewedstrijden te zien.

‘Niet iedereen blij met versoepelingen vakantie’

Niets staat een vakantie in het buitenland nog in de weg, met uitzondering van het virusgevaar. Het kabinet zal het reisadvies voor de meeste Europese landen vanaf 15 juni versoepelen. Maar niet iedereen is hier blij mee, zegt reisverslaggever Paul Eldering in de corona-update. „Als je pech hebt, kom je in een vol vliegtuig te zitten met zeer weinig beperkingen.” In de podcast zet Eldering alles wat je moet weten over de naderende zomervakantie op een rij.

'Tweede golf wordt heftiger: corona zal hele winter huishouden’

Ben je als hooikoortspatiënt minder vatbaar voor het coronavirus? Onderzoekers van het Erasmus MC en het Jeroen Bosch ziekenhuis zien een duidelijk verband tussen pollen en covid-19. Dat wil zeggen: hoe meer pollen in de lucht, hoe minder het virus om zich heen grijpt. Hoofdonderzoeker Martijn Hoogeveen licht zijn bevindingen toe in de podcast corona-update.Kunnen we met deze kennis het volk beschermen tegen het virus? Wat betekent dit voor astmapatiënten en komt er een tweede golf als het pollenseizoen voorbij is?

‘Waarschijnlijk tóch naar Ibiza vanaf juli’

In de nieuwste corona-update neemt verslaggever Paul Eldering ons mee op coronavakantie, een all-inclusive concept van Corendon waar geen risico op besmetting zou zijn. Hoe ziet zo’n reis eruit en belangrijker nog, moeten we dit wel willen? Ook tipt Eldering wat mogelijke vakantiebestemmingen voor juli en augustus.Een bezoek aan het voetbalstadion zit er voorlopig niet in en dus speelt de vraag of trouwe voetbalsupporters gecompenseerd moeten worden. „Er komt een regeling”, vertelt voetbalverslaggever Jeroen Kapteijns, „al hopen clubs dat seizoenkaarthouders hier geen gebruik van zullen maken.” In plaats daarvan worden er creatieve alternatieven geboden.Verder brengen Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws uit binnen- en buitenland.

‘Scholen moeten dicht blijven, ouders regel het zelf!’

In de wekelijkse podcast corona-update doet lerares Maja Mischke een beroep op het gezonde verstand van directies, leerkrachten en ouders. Volgens de juf is het nog te vroeg om de basisscholen te openen en ook heeft ze weinig vertrouwen in het testen van docenten. En Pim Sedee spreekt met de familie Mensing over hun Ik vertrek-avontuur naar Italië. Precies op het hoogtepunt van de uitbraak in het Zuid-Europese land stapt het gezin in de auto en verlaat Nederland.

Hierom lopen de voorspellingen over coronavaccins zo uiteen

In de nieuwste podcast corona-update gaat het uiteraard over de versoepelde maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd woensdagavond. Maar coronaminiser De Jonge benadrukt ook dat het ‘nieuwe normaal’ geldt zolang er geen vaccin is. Juist daar is nogal wat verwarring over, want kunnen we de eerste miljoenen doses al in september verwachten of duurt het nog jaren voordat er een behandeling tegen corona is? Verslaggever Silvan Schoonhoven heeft uitgezocht waarom de voorspellingen van deskundigen zo ver uiteenliggen.Nu ook campings en vakantieparken weer allerlei gasten mogen ontvangen, zit een vakantie in eigen land er wel in dit jaar. Maar hoe zit het met het buitenland? Verslaggever Paul Eldering weet welke vakantiebestemmingen binnen handbereik liggen deze zomer.

‘Straks overlijdt patiënt KLM door al die voorwaarden’

Hoe verder we het coronavirus indammen, hoe langer het duurt voordat er een vaccin op de markt is. Verslaggever Silvan Schoonhoven vertelt over die opmerkelijke paradox in de wekelijkse podcast corona-update. Desalniettemin zijn er hoopgevende berichten uit het Verenigd Koninkrijk waar deze week de eerste proefpersonen zijn ingespoten met een coronaremmend medicijn van de universiteit van Oxford.Verder: luchtvaartverslaggever Yteke de Jong over vliegen in de toekomst, de miljardensteun aan KLM en de milieulobby. „Straks overlijdt patiënt KLM door al die voorwaarden.” En individuele topsporters en jongeren onder de 18 staan te trappelen om deze week hun trainingen te hervatten, waaronder gouden paralympier Lisa Kruger (19) en Mats Keller (15).

‘Wijnen, wijnen, wijnen om de pijn te verzachten’

Vandaag in de podcast corona-update al het laatste nieuws uit de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. We hebben het met wielerverslaggever Hans Ruggenberg over de Tour de France, die waarschijnlijk toch doorgaat dit jaar. En welke bekende Nederlander vreest in deze coronacrisis voor zijn chateau? Dat, en veel meer nieuws door thuiswerkers Kamran Ullah en Pim Sedee...

Zo denkt Apple problemen corona-app op te lossen

Vandaag in de podcast corona-update techjournalist Raymon Mens over de rol die techgiganten Apple en Google mogelijk gaan spelen bij de ontwikkeling van corona-apps. Verslaggever Edwin Timmer over de woede bij verzorgenden en verplegers over het uitblijven van tests en Amerika-correspondent Jan Postma over de strijd van Trump met gouverneurs en de media.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

Naar school na corona-break: ‘Koortscontrole en gescheiden pauzes’

In de nieuwste corona-update hoort u over alle incidenten op paaszondag. Hoewel het lange tijd goed leek te gaan dit weekend, had een kleine groep in het land vandaag toch maling aan de veiligheidsvoorschriften.Verder in de podcast: wat kunnen we leren van China nu er daar weer scholen opengaan? Correspondent Cindy Huijgen vertelt. En onze correspondent in het Verenigd Koninkrijk, Joost van Mierlo, deelt opmerkelijke details over Boris Johnsons’ tijd in het ziekenhuis.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

‘Verschrikkelijk om door een ruit naar je moeder te kijken’

Een speciale corona-update podcast die volledig in het teken staat van het aankomende paasweekend. Telegraafverslaggevers én luisteraars steken alle mensen die eenzaam zijn door de coronacrisis een hart onder de riem. En Ali B vertelt over de alleenstaande ouderen die hij deze week heeft opgevrolijkt met een bloemetje en de bijzondere momenten die hem zijn bijgebleven.

‘Hoopgevende behandeling geeft mogelijk boost tegen corona’

In onze dagelijkse podcast corona-update hoort u uiteraard het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Het ziet er niet naar uit dat de maatregelen snel worden versoepeld. Verslaggever Silvan Schoonhoven over een opmerkelijke behandeling die mogelijk werkt tegen corona en over een Limburgse huisarts die op de vingers is getikt, omdat hij met geneesmiddelen experimenteerde. Verder vertelt luchtvaartverslaggever Yteke de Jong over de bijzondere rentree van een legendarisch vliegtuig, en dat is hard nodig in deze coronacrisis. Thuiswerkers Kamran Ullah en Pim Sedee hebben meer nieuws en Ali B doet een oproep aan de luisteraar...

‘Tijdpad voor coronavaccin lijkt aanzienlijk versneld’

In de nieuwste corona-update hoopgevende berichten over een vaccin tegen het coronavirus. Volgens de universiteit van Oxford is de kans groot dat er binnen vijf maanden een werkend vaccin is, een stuk sneller dan tot nu toe werd gedacht. Verslaggever Silvan Schoonhoven heeft de details.Verder in de podcast: waar het andere Europese landen wél lukt om burgers terug te halen uit Marokko zitten zo’n 3000 Nederlanders nog steeds vast in het Noord-Afrikaanse land. Eén van hen is Angélique van Hoek-Falter. Verslaggever Vincent Triest vertelt over de moeilijke verhouding met Rabat.Uiteraard brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws uit binnen- en buitenland. Want welke incidenten waren er op tweede paasdag?

‘Italiaanse maffia speelt handig in op lockdown’

In de podcast corona-update heeft verslaggever Wierd Duk zijn licht opgestoken bij een Duitse viroloog over een mogelijke uitweg uit de lockdown. ‘Smart distancing’ zou de oplossing zijn, en dat voor hele lange tijd. Verder zijn er in het zuiden van Italië grote zorgen om een neveneffect van corona. ‘Geef geen geld aan Italië want het komt bij de maffia terecht’, zo klinkt het in Duitsland. Italië-correspondent Maarten van Aalderen legt uit waarom in de praktijk precies het tegenovergestelde aan de hand is.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

’Bang dat pooiers meisjes dwingen tot seks ondanks corona’

Goed nieuws in onze dagelijkse podcast corona-update, want het aantal corona-patiënten op de ic neemt voor het eerst af. Verslaggever Martijn Schoolenberg legt uit wat dit betekent voor de strikte maatregelen in ons land. Philips heeft een opvallende mega-order binnengesleept in de Verenigde Staten. En Leefbaar Rotterdam wil meisjes beschermen die ondanks corona toch tot sekswerk worden aangezet.Verder brengen thuiswerkers Kamran Ullah en Pim Sedee veel meer coronanieuws.

‘Met corona-app al snel enorme inbreuk op privacy’

In onze dagelijkse podcast corona-update hoort u van correspondent Joost van Mierlo alles over de toestand van de Britse premier Boris Johnson, die corona heeft en op de ic in Londen ligt. Heeft een Limburgse huisarts het wondermiddel tegen corona gevonden? Hij zegt al patiënten te hebben genezen. En tech-expert Raymon Mens over de plannen van het kabinet om een corona-app te ontwikkelen.Verder brengen thuiswerkers Kamran Ullah en Pim Sedee veel meer coronanieuws.

Oostenrijk als eerste uit lockdown: dit mag weer

Alle ogen zijn op Oostenrijk gericht, het eerste Europese land waarbij het einde van de maatschappelijke lockdown in zicht is. In de nieuwste corona-update vertelt correspondent Rob Savelberg in hoeverre Wenen de teugels laat vieren.Ook gaat het in de podcast over de risico’s van werken aan de keukentafel. Want hoe tegenstrijdig het ook klinkt, thuiswerken kan de kans op een burn-out vergroten. En chef voetbal Valentijn Driessen weet waarom de KNVB juist op maandag met een steunpakket kwam.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer bijzondere verhalen uit binnen- en buitenland.

BBQ’en met 100 man: ‘Idioot, onacceptabel en levensgevaarlijk’

In de nieuwste corona-update reageert burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem woedend op de corona-aso’s die in zijn stad het samenscholingsverbod negeerden en met zijn allen dachten te gaan bbq’en zaterdagavond. VROUW-journaliste Sabine Leenhouts deelt gouden tips om het beste uit je relatie te halen in tijden van corona. En hoe doen mensen met een lange afstandsrelatie dat eigenlijk? Ook horen we wielerjournalist Hans Ruggenberg over de virtuele Ronde van Vlaanderen. Welke kansen biedt deze techniek voor andere grote sportwedstrijden, de Tour de France bijvoorbeeld?Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer bijzondere verhalen uit binnen- en buitenland.

BN’ers zetten privéjets in voor repatriëring Nederlanders

Komt het levensreddende coronavaccin straks uit handen van een tabaksfabrikant? Hoe ironisch het ook klinkt, het is mogelijk. In de nieuwste corona-update vertelt verslaggever Silvan Schoonhoven over deze opmerkelijke nieuwe speler in de strijd tegen corona. Verder in de podcast: hoe brengen we het warme weekend door? Mike Muller praat je bij over wat wel en niet is toegestaan in en rond Amsterdam. BN’ers zetten zich in voor Nederlanders die vastzitten in het buitenland. Eén van hen is collega Erik Nusselder, die maar niet wegkomt uit Nieuw-Zeeland.Thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah brengen nog veel meer coronanieuws uit binnen- en buitenland.

‘Krijgen belangrijke mensen straks voorrang op ic?’

In de podcast corona-update bespreken we een moeilijk thema. Hoe moet je de zorg inrichten als we in een ‘zwart scenario’ terechtkomen. Verslaggever Edwin Timmer sprak erover met een medisch ethicus. Verder: Europese voetbalcompetities kunnen nu tot 3 augustus worden uitgespeeld. Chef voetbal van de Telegraaf Valentijn Driessen over de haken en ogen. In de podcast ook bericht vanuit het Zweedse Stockholm, waar het leven gewoon door lijkt te gaan. En Pim Sedee en Kamran Ullah brengen veel meer nieuws.

‘Verslaafden, word niet extra vatbaar voor corona’

‘Bescherm jezelf tegen corona, zet een rem op je verslaving’. Die oproep doet verslavingsarts Robert van de Graaf in de nieuwste corona-update. Verder in de podcast: luchtvaartverslaggever Yteke de Jong vertelt hoe onze vakanties eruit kunnen gaan zien na corona en onze correspondent in China, Cindy Huijgen, is terug in Wuhan, de stad waar de eerste coronabesmetting werd vastgesteld.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer bijzondere verhalen uit binnen- en buitenland.

‘Foute mondkapjes? Niet de schuld van China!’

Terwijl de ic bedden tekort komt, is het ongekend stil op de spoedeisende hulp. In de nieuwste corona-update vertelt verslaggever Arianne Mantel hoe dit komt en waarom dat levensgevaarlijk is. Verder horen we Marcel Vink over de mondkapjesrel met China, parlementair verslaggever Alexander Bakker over de commotie rondom vluchten vanuit de VS en gaat er definitief een streep door dit Eredivisie-seizoen? Ajax-volger Mike Verweij vertelt.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws uit binnen- en buitenland.

‘Vertrouwen EU dramatisch gekelderd door corona’

In de dagelijkse podcast corona-update wordt u bijgepraat over de verlenging van alle corona-maatregelen tot en met dinsdag 28 april. U hoort politiek commentator van de Telegraaf Wouter de Winther en viroloog Ab Osterhaus. Onze correspondent in Italië Maarten van Aalderen over het exclusieve interview met de Italiaanse premier Conte. Verder: bijzondere verhalen uit binnen- en buitenland, en Pim Sedee en Kamran Ullah brengen nog meer nieuws.

‘Coronavirus in VS voelt als naderende tsunami’

In de dagelijkse corona-update vertelt een verpleegkundige over de zware werkdagen, horen we Wouter Zantinge over zijn leven in de Verenigde Staten waar corona ‘als een tsunamigolf dichterbij komt’, en vertelt F1-volger Erik van Haren over een bizar incident bij Red Bull, want had Max Verstappen corona moeten krijgen?Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

Skileraren muurvast door corona: ‘We worden gek hier’

In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Mark Mensink over coronahaard Nunspeet, praat parlementair verslaggever Niels Rigter je bij over de regelingen voor ondernemers, en ziet China-correspondente Cindy Huijgen hoe het leven in Wuhan weer op gang komt.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

Bizarre oproep Braziliaanse president: 'Ga gewoon werken'

In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Wierd Duk wat we kunnen leren van eerdere pandemieën en horen we Zuid-Amerika correspondent Sandra Korstjens over de verrassende aanpak van de Braziliaanse president Bolsonaro.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

'IJspaleis Madrid ingericht als noodmortuarium'

In de dagelijkse corona-update rechtbankverslaggever Saskia Belleman over een zaak tegen een corona-hoester die tien weken de cel in moet, onze parlementair verslaggever over de verwarring tijdens de technische briefing in de Tweede Kamer, en correspondente Hilde Postma over het snel stijgende dodental in Spanje.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

Italianen woest: ‘Nederland vindt portemonnee belangrijker dan hart’

In de dagelijkse corona-update vertelt Italië-correspondent Maarten van Aalderen over de furieuze reacties na de EU-top van donderdagavond. Ook tips over hoe om te gaan met angsten in deze woelige tijden.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

‘Coronaremmend medicijn al ei van Columbus’

In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Silvan Schoonhoven over de ontwikkeling van coronamedicijnen, scholieren balen van schrappen eindexamens, en sportverslaggever Willem Held over het uitstellen van de Olympische Spelen.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

'Coronahufters door het lint: spugen, schelden, kapotgooien'

In de dagelijkse corona-update vertelt politiek commentator Wouter de Winther over het debat in de Tweede Kamer, verslaggever Olof van Joolen over een team van het leger dat in actie kwam en hoe zeldzaam dat is, én financieel verslaggever Ertan Basekin over coronahufters bij supermarkten.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

'Wildwest-praktijken op Schiphol door corona'

In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Yteke de Jong over de wildwest-taferelen bij de bagagebanden op Schiphol, alle maatregelen van het kabinet op een rij, en verslaggevers Roy Klopper en Rick de Graaff namen een kijkje bij de grenzen met Duitsland en België.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

Leger is voorbereid: ‘Maar verwacht geen tanks op straat’

In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Olof van Joolen over de voorbereidingen die het leger treft. Camerajournalist Daan Wallis vanuit een ‘leeg’ New York. En collega Erik Nusselder is gestrand in Nieuw-Zeeland: ‘Al voor 2000 euro proberen om te boeken.’Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

Bizar! Bootcampen en picknicken alsof het een normale zaterdag is

In de dagelijkse corona-update vertelt verslaggever Daniël van Dam over de laconieke houding die hij op straat zag. Frankrijk-correspondente ziet hetzelfde negeren van de regels in de banlieues van Parijs. Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. Zo is er de hartverwarmende actie van Ajax en Feyenoord die samen vandaag het land introkken, voetbalverslaggever Mike Verweij vertelt erover.Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws.

Corona in Italië: ‘Schrikbarend en steeds erger’

In de dagelijkse podcast ‘corona-update' gaan we natuurlijk in op de bijzondere toespraak van koning Willem-Alexander vrijdagavond. U hoort hierover politiek commentator en volger van het koninklijk huis, Wouter de Winther.Naast de nieuwe maatregelen van het kabinet, kijken we over de grens. De situatie in Italië wordt met de dag schrijnender, vertelt correspondent Maarten van Aalderen. En waarom overlijden er in Duitsland zoveel minder patiënten aan corona dan in andere landen?Veel grote evenementen gaan niet door vanwege de coronacrisis, maar de Olympische Spelen in Tokio zijn nog niet afgeblazen. Toch wordt de roep om dat wel te doen steeds luider, vertelt Twan Bovée van de sportredactie van de Telegraaf. Verder brengen thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah nog veel meer coronanieuws. Van een opmerkelijke oproep van de huidstichting tot een originele vrijdagmiddagborrel.

Indringende oproep huisarts: ‘Geef ons je mondkapjes’

In deze fase van de coronacrisis maakt De Telegraaf een dagelijkse podcast met de belangrijkste nieuwsfeiten van die dag op een rij. Met vandaag Valentijn Driessen over het uitgestelde EK voetbal, de kabinetsmaatregelen rondom de economische gevolgen, en het nijpende tekort aan mondkapjes in de zorg.

‘Kerken in Italië vol met lijkkisten’

In deze fase van de coronacrisis maakt De Telegraaf een dagelijkse podcast met de belangrijkste nieuwsfeiten van die dag op een rij. Met vandaag het debat in de Tweede Kamer, de lijkwagens die af en aan rijden in de Noord-Italiaanse stad Bergamo en de verwarring over het slikken van ibuprofen. Verder praten thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah je bij over het afgelaste Eurovisie Songfestival en alle andere evenementen die niet door kunnen gaan vanwege het virus.

‘Terughalen NL’ers monsterklus door lokale agressie’

In deze fase van de coronacrisis is de stroom aan informatie nauwelijks bij te houden en dus zetten thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah elke dag de belangrijkste nieuwsfeiten op een rij. Vandaag in de corona-update: Wouter de Winther over het ontslag van minister Bruins, F1-verslaggever Erik van Haren over het uitstellen van de Grand Prix in Zandvoort en luchtvaartjournalist Yteke de Jong over de repatriëring van honderdduizenden Nederlanders.