Nieuws/Sport
1003453
Sport

Toptalent Mount start tegen Zulte Waregem

Mason Mount

Mason Mount

Vitesse-trainer Henk Fraser bevestigt dat Mason Mount donderdagavond begint in de Europa League tegen Zulte Waregem. "Hij is goed bezig en verdient een kans in de basis. Hij heeft het ook echt afgedwongen."

Mason Mount

Mason Mount

Mount liet eerder al weten te hopen op een basisplaats tegen de Belegen. "Ik hoop dat ik tegen Zulte weer de kans krijg om te starten. Jammer genoeg zijn we twee weken geleden niet verder gekomen dan een gelijkspel, maar met het thuispubliek achter ons móéten we winnen. Ik ben erop gebrand om te gaan spelen. Het is helemaal nieuw voor mij om zoveel op de bank te zitten. In de jeugd van Chelsea speelde ik altijd. Hier hoop ik zo snel mogelijk verandering in te brengen"., aldus het 18-jarige Engelse toptalent.

Fraser liet verder weten rekening te houden met de belasting van de spelers. Daarom starten topscorer en kersverse vader Tim Matavz en Alexander Büttner niet in de basis in de vierde Europese groepswedstrijd van Vitesse. Luc Castaignos en Lassana Faye zullen waarschijnlijk een basisplaats krijgen.

Vitesse en Zulte hebben allebei na drie groepswedstrijden één punt en moeten allebei winnen om nog een kans te behouden op een plek in de volgende ronde.