Sport/Schaatsen
1003782638
Schaatsen

Suzanne Schulting niet te spreken over agente na boete: ’Heel chagrijnig’

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Het is nog een paar maanden wachten op de start van het nieuwe shorttrackseizoen, maar Suzanne Schulting is alweer druk in de weer om haar positie als nummer één van de wereld te handhaven. De 22-jarige wint zowat alles wat er te winnen valt, maar dat levert blijkbaar geen vriendelijke agenten op.

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Zo is Schulting samen met haar collega’s begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met onder meer loop- en fietstrainingen. Schulting gaf tegenover De Telegraaf toe dat die trainingen „vreselijk zwaar” zijn, maar blijkbaar kon niets haar voorbereiden op een confrontatie met een agente.

De Nederlandse shorttrackster schreef woensdag op Twitter dat ze een boete had gekregen omdat ze tijdens het fietsen op haar smartphone had gekeken. Hoewel ze die boete „rechtvaardig” vond, was ze allesbehalve te spreken over de manier waarop de agente haar aansprak.

„De manier waarop de agente mij benaderde, heel chagrijnig, is jammer. Want het krijgen van een boete is al niet leuk.. maar mij op deze manier benaderen, nog minder”, aldus Schulting.