Nieuws/Sport
100485
Sport

Van Bronckhorst heeft geen trek in Oranje

Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst.

In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach hoeft de KNVB in ieder geval niet aan te kloppen bij Giovanni van Bronckhorst. "Ik zit hier perfect op mijn plek", zei de trainer van Feyenoord, die met zijn ploeg op kampioenskoers ligt. "Ik heb het hier naar m'n zin en dat wil ik zo houden.|"

Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst.

De voormalige aanvoerder van het Nederlands elftal volgde afgelopen week met pijn in het hart de ontwikkelingen bij de nationale ploeg. "Het was zeer teleurstellend. Zeker wat betreft het resultaat tegen Bulgarije, maar ook daarna het ontslag van de bondscoach. Het was geen heel goede week voor het Nederlandse voetbal", zei Van Bronckhorst met gevoel voor understatement.

Hoe verder na het ontslag van bondscoach Danny Blind, dat is nu de vraag. "Daar kan ik niets over zeggen, dat is aan de KNVB. Ik kan alleen maar hopen dat het positief gaat uitvallen voor het Nederlandse voetbal", aldus Van Bronckhorst. In Amsterdam verkondigde trainer Peter Bosz dezelfde boodschap. "Ik ga me er niet mee bemoeien, dat is aan de KNVB."