Nieuws/Sport
10054
Sport

Middenvelder klaar met bijrol: ’Ik wil duidelijkheid’

AZ'er Van Overeem: ’Ik hoor in de basis’

Joris van Overeem (r.) in actie tegen ADO Den Haag.

Joris van Overeem (r.) in actie tegen ADO Den Haag.

Voor Joris van Overeem is de maat vol. De 22-jarige middenvelder is verbaasd over zijn reserverol bij AZ en verlangt duidelijkheid van de club uit Alkmaar. "Ik vind het bizar wat er momenteel met mij gebeurt. Het lijkt wel of ze me niet serieus nemen."

Joris van Overeem (r.) in actie tegen ADO Den Haag.

Joris van Overeem (r.) in actie tegen ADO Den Haag.

"Het is gewoon een keuze op gevoel, zo kreeg ik uitgelegd. De argumentatie was dat het team nog niet draaide en dat ze zoekende waren. Dat ik vorig seizoen zo belangrijk ben geweest? Dit is weer een nieuw seizoen, werd me verteld. Maar geef me dan tenminste verbeterpunten waarmee ik aan de slag kan. Nu hoor ik alleen maar dat ik goed train en zo moet doorgaan. Maar ondertussen zit ik wel gewoon op de bank. Natuurlijk heb ik dit seizoen ook mindere wedstrijden gespeeld, net als de rest van het team. Maar op basis van mijn goede prestaties van afgelopen seizoen had ik op meer krediet gerekend. Ik hoor gewoon te spelen."

Frustrerend

"Ik ben niet iemand die keihard met z’n vuist op tafel gaat slaan. Maar het wordt het wel heel frustrerend om telkens te moeten hopen dat het kwartje een keer mijn kant op valt. Ik zou graag zien dat de keuzes worden gemaakt op basis van feiten en een duidelijke lijn. Hopelijk komt er snel meer duidelijkheid." Trainer John van den Brom en directeur voetbalzaken Max Huiberts zijn om een reactie gevraagd. Alleen Huiberts reageerde kort. Hij liet weten dat hij rechtstreeks contact zoekt met Van Overeem als hij iets met hem te bespreken heeft.