Nieuws/Sport
1006609
Sport

Van Bronckhorst kritisch op Amrabat

Sofyan Amrabat in duel met Taison.

Sofyan Amrabat in duel met Taison.

Giovanni van Bronckhorst verscheen woensdag na de nederlaag tegen Shakhtar Donetsk met gemengde gevoelens voor de camera. 

Sofyan Amrabat in duel met Taison.

Sofyan Amrabat in duel met Taison.

"Het is dubbel. Ik ben teleurgesteld over het resultaat, maar het veldspel was van een behoorlijk niveau. We hebben het Shakhtar moeilijk gemaakt. We kwamen vroeg op voorsprong, maar stonden vervolgens ook weer snel achter. In tweede helft hebben we ook nog wat kansen gehad", aldus de Feyenoord-trainer tegenover Ziggo Sport.

"De frustratie zit hem vooral in de eerste tegengoal, want je weet dat je steeds sterker wordt als je die voorsprong langere tijd weet vast te houden. Zoiets zorgt voor vertrouwen bij jezelf en onrust bij de tegenstander."

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst

Door dramatisch uitverdedigen van Sofyan Amrabat kreeg Feyenoord vlak na de gelijkmaker ook een tweede goal tegen. "Ja, dat mag hem niet gebeuren", was Van Bronckhorst kritisch op de Marokkaan.

"Dit is de Champions League. Het allerhoogste niveau. Alle fouten worden afgestraft. Er stond veel druk op dit duel, dan is het ook gewoon moeilijk om het simpel te houden en je hoofd erbij te houden." 

Van Bronckhorst hoopt stiekem nog op deelname aan de knock-outfase van de Europa League. "We wisten op voorhand dat het moeilijk ging worden om door te gaan in de Champions League, maar ik zie wel dat mijn team stappen maakt. De volgende twee duels (Manchester City-uit en Napoli-thuis, red.) worden allebei moeilijke wedstrijden, maar we hebben een kansje."