Sport/Voetbal
1006672858
Voetbal

’Witte broer’ Beckenbauer niet bij begrafenis Pelé

Franz Beckenbauer met Pelé (foto uit 2006)

Franz Beckenbauer met Pelé (foto uit 2006)

De Duitse voetballegende Franz Beckenbauer zal de uitvaart van de overleden Braziliaanse icoon Pelé niet bijwonen. „Ik zou wel willen, maar helaas laat mijn gezondheid zo’n lange vlucht niet toe. Ik zal mijn vriend in mijn hart begeleiden op zijn laatste reis”, zei de 77-jarige Beckenbauer in een interview met Bild am Sonntag.

Franz Beckenbauer met Pelé (foto uit 2006)

Franz Beckenbauer met Pelé (foto uit 2006)

Pelé en Beckenbauer speelden in de jaren zeventig van de vorige eeuw samen bij New York Cosmos. Volgens de Duitse oud-verdediger, die wereldkampioen werd met Duitsland als speler in 1974 en als bondscoach in 1990, noemde Pelé hem „mijn witte broer.” „Hij was ook als een broer. We hadden de laatste jaren minder contact omdat we allebei ziek waren, maar zo’n vriendschap duurt een leven lang. De mooie herinneringen blijven.”

In de Braziliaanse stad Santos zijn de voorbereidingen voor de wake van de afgelopen donderdag overleden Pelé in volle gang. De kist met daarin het lichaam van de 82 jaar geworden voetballegende wordt maandag op de middenstip van het stadion Urbano Caldeira van zijn oude club Santos geplaatst. Brazilianen hebben dan 24 uur de tijd om afscheid te nemen van de volksheld. Dinsdag vindt de uitvaart plaats van Pelé, de enige voetballer met drie wereldtitels.