Sport/Darts
1007379727
Darts

Ook vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld naar WK darts

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

ALEXANDRA PALACE - In totaal negen Nederlanders doen komende editie sowieso mee aan het WK darts in het Britse Alexandra Palace. Naast onder andere Michael van Gerwen prijkt ook de naam van vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld (54) op de deelnemerslijst.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

De hoogstgeplaatste 32 spelers op de Order of Merit stromen op het WK in de tweede ronde in. Daar staat ’Barney’ niet bij, maar op de ProTour Order of Merit wel. Deze ranglijst is gebaseerd op het verdiende prijzengeld van de laatste twaalf maanden. Daar staat Van Barneveld op de 31e plek, genoeg voor een plek in de eerste ronde in Ally Pally.

De darter uit Den Haag kon het niet laten en haalde begin dit jaar zijn pijlen uit de mottenballen om uit zijn dartspensioen te stappen. Al snel stelde hij een tourkaart via de Q-school veilig. Hierdoor kon hij het circuit rond voor succes en dat lukte Barney al rap. Bij het vloertoernooi Player Championship 3 schreef hij voor het eerst sinds 2014 een PDC-toernooi op zijn naam.

Naast Van Barneveld en Van Gerwen hebben ook Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert, Vincent van der Voort, Martijn Kleermaker, Maik Kuivenhoven, Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena zich geplaatst voor het WK.