Sport/Voetbal
100788089
Voetbal

Leiders harde kern Juventus opgepakt

TURIJN - De Italiaanse politie heeft meerdere leiders van zogenoemde Ultra-groepen rond Juventus opgepakt.

Tien mensen uit de harde kern van de Italiaanse voetbalclub worden verdacht van afpersing, witwassen en openlijke geweldpleging. De club waarvoor onder anderen Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt uitkomen, heeft de zaak zelf aan het rollen gebracht omdat er sprake was van grootscheepse zwarthandel in kaarten.

De kopstukken van het gewelddadige deel van de Juve-aanhang zouden de tickethandel voor de vakken waarin zij plaatsnemen met ’militaire precisie’ onder controle hebben en daarbij medewerkers van de club hebben bedreigd, meldden Italiaanse media op basis van informatie van de onderzoekers. De verdachten zijn op verschillende plaatsen in Italië opgepakt.

De arrestaties zijn het gevolg van een onderzoek dat was gestart nadat de club melding had gemaakt van afpersing. Medewerkers zouden worden gechanteerd en zo kaarten hebben afgestaan. Die leverden vervolgens op de zwarte markt veel geld op voor de hooligans die berucht zijn vanwege het uitlokken van rellen en het uiten van racistische leuzen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd