Sport/Voetbal
1007882782
Voetbal

Antony en Stekelenburg trainen met Ajax,

Onana loopt speciaal spandoek mis

Erik ten Hag spreekt zijn spelers toe.

Erik ten Hag spreekt zijn spelers toe.

AMSTERDAM - Ajax heeft de trainingen hervat in voorbereiding op het seizoen 2020/2021. Van de nieuwkomers waren Antony en Maarten Stekelenburg, die na negen jaar is teruggekeerd op het oude nest, van de partij op het trainingsveld van De Toekomst.

Erik ten Hag spreekt zijn spelers toe.

Erik ten Hag spreekt zijn spelers toe.

De derde nieuwkomer Mohammed Kudus sluit dinsdag aan evenals Dusan Tadic en Andre Onana. De doelman miste daardoor het spandoek met de tekst ’Onana one more year’ dat Ajax-supporters hadden opgehangen op een hek langs de toegangsweg naar De Toekomst.

Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg

Er is veel belangstelling voor de keeper uit Kameroen. Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz heeft al een bod uitgebracht op Onana, maar dat heeft Ajax terzijde gelegd.

„Onana heeft een enkelblessure”, vertelde training Erik ten Hag na de oefensessie. „Tadic moet nog wat medische testen afleggen en Kudus moet de laatste papieren voor zijn komst naar Nederland in orde maken.”

Antony

Antony

Erik ten Hag en zijn assistenten Michael Reiziger, Winston Bogarde, Richard Witschge en Christian Poulsen zagen hoe ook David Neres en Zakaria Labyad het conditionele gedeelte, dat geleid werd door fysiek trainer Alessandro Schoenmaker, volledig afwerkten.

Neres heeft aan de kant gestaan met een knieblessure sinds 5 november, de doelpuntrijke wedstrijd in de Champions League tegen Chelsea (4-4), terwijl Labyad sinds 27 november, de Champions League-wedstrijd tegen Lille, uitgeschakeld is geweest door een kruisbandblessure. Daley Blind liet het conditionele gedeelte links liggen en werkte individuele oefeningen af met de fysio’s.