Sport/Tennis
1008378952
Tennis

Bertens eenvoudig naar derde ronde in Doha

Kiki Bertens

Kiki Bertens

DOHA - Kiki Bertens is zonder veel problemen doorgedrongen tot de derde ronde van het WTA-tennistoernooi in Doha. De Nederlandse versloeg de Tsjechische nummer 27 van de wereld, Karolina Muchova, met 6-2 6-4.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

De Nederlandse begon sterk aan de wedstrijd en brak de service van Muchova in de eerste en derde game. Bertens won haar opslaggames vrij eenvoudig. In de tweede set beet de Tsjechische wat meer van zich af, maar het was niet voldoende om de solide Bertens in verlegenheid te brengen.

Solide

De winnares was blij met het vertoonde spel. „Heel solide, ook mijn service liep erg goed. Ik had nog nooit tegen haar gespeeld. Ze speelde agressief en scherp, maar daar had ik steeds het goede antwoord op”, aldus Bertens.

Bertens (28), sinds maandag de nummer 6 van de wereldranglijst, won ruim een week terug het toernooi van Sint-Petersburg en kwam daarna niet meer in actie in het enkelspel. In Doha hoefde de als zevende geplaatste in de eerste ronde niet te spelen. Het is nog niet bekend wie de volgende tegenstandster van Bertens is.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop