Sport/Voetbal
1009112483
Voetbal

Drie goals van Juventus-aanvaller Morata afgekeurd

Koeman na zege op Juventus: ’Complimenten voor Makkelie & co’

Ronald Koeman

Ronald Koeman

FC Barcelona won in de Champions League met 0-2 bij Juventus, onder meer omdat drie treffers van tegenstander Álvaro Morata door de Nederlandse arbitrage werden afgekeurd. „Een compliment voor de leiding”, zei Ronald Koeman, coach van de Spanjaarden, bij SBS6.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

„Het was in alle gevallen buitenspel”, vervolgde Koeman. „De beslissingen van de VAR waren terecht. Vanavond hebben we kunnen zien hoe de video-arbitrage belangrijk kan zijn, namelijk bij buitenspelsituaties.”

Scheidsrechter in Turijn was Danny Makkelie, Kevin Blom was de video-arbiter.

Koeman was ook tevreden over zijn elftal. „We hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld. De overwinning was verdiend. Dit was tot dusver de beste wedstrijd onder mijn leiding”, zei hij op een persconferentie in Turijn.

Frenkie de Jong

Ousmane Dembélé en Lionel Messi tekenden voor de doelpunten van Barcelona. Middenvelder Frenkie de Jong speelde in het centrum van de defensie na het uitvallen van Ronald Araujo. „We zitten dun in de centrumverdedigers”, zei Koeman. „Maar ik vond dat Frenkie het goed deed. Hij heeft daar bij Ajax ook gespeeld.”

Antoine Griezmann

Koeman was ook positief over Antoine Griezmann, de Fransman die hij zaterdag nog passeerde voor de verloren topper tegen Real Madrid (1-3). „Hij raakte helaas de tweemaal de paal maar bleef hard werken. Hij had ook echt pech bij het afwerken. Positief is dat hij kansen blijft creëren.”

Bekijk hier de poulestanden en het programma in de Champions League.