Nieuws/Sport
1013601371
Sport

Joost Luiten na darmklachten weer golfbaan op

Joost Luiten

Joost Luiten

Golfer Joost Luiten maakt na een absentie van ruim drie weken zijn rentree op de Europese Tour. De 35-jarige Bleiswijker doet vanaf donderdag in Denemarken mee aan het toernooi Made in Himmerland. Hij voelt zich na recente darmklachten weer goed. „Ik verwacht pijnvrij en vrijuit te kunnen spelen en je weet nooit wat er dan mogelijk is”, blikt hij op zijn website gretig vooruit.

Joost Luiten

Joost Luiten

Luiten keerde in het eerste weekeinde van mei vanuit Tenerife, waar hij deelnam aan een toernooi, met spoed terug naar Nederland vanwege heftige buikpijn. Een Spaanse arts wilde hem daar meteen opereren, maar Luiten koos voor een tweede diagnose in eigen land. Een ingreep bleek niet noodzakelijk.

„Mijn lichaam is de darmklachten zelf gaan oplossen, zoals de artsen in Nederland hadden aangegeven. Ik voel af en toe nog wel wat stijfheid, het trekt soms een beetje in mijn linkeronderbuik, maar de artsen verzekeren me dat het niets is om over in te zitten. Ik heb geen last gehad van complicaties en de kans dat die nu nog gaan optreden is heel erg klein. Dus kan ik deze week gelukkig weer spelen.”

Luiten is van plan er weer vol tegenaan te gaan. „Volgende week speel ik in Duitsland het Porsche European Open en ik denk dat ik daarna ook het Scandinavian Mixed in Zweden speel. Daarna in principe twee weken geen toernooi en vervolgens drie grote op rij: Iers Open, Schots Open en het Brits Open waarvoor ik me al eerder heb gekwalificeerd. Mooie toernooien om naar uit te kijken, maar nu eerst deze week in Denemarken.”