Sport/Voetbal
1015428164
Voetbal

AZ zonder blessurezorgen richting Conference League tegen Randers FC

AZ-keeper Peter Vindahl.

AZ-keeper Peter Vindahl.

AZ is met een volledig fitte selectie van 24 man vertrokken naar Denemarken voor de eerste groepswedstrijd in de Conference League tegen Randers FC. De Deense doelman Peter Vindahl kan in zijn vaderland zijn Europese debuut voor AZ maken. Afgelopen zaterdag kwam hij in de verloren thuiswedstrijd tegen PSV (0-3) al voor de eerste keer in actie voor de Alkmaarse club in de Eredivisie.

AZ-keeper Peter Vindahl.

AZ-keeper Peter Vindahl.

„Ja, dat is snel”, zegt Vindahl op AZ TV over zijn terugkeer naar Denemarken. „Het is altijd leuk om terug te gaan en hopelijk verslaan we die Deense gasten. Ik geloof echt dat we een beter team hebben. Het tempo hier in Nederland ligt een stuk hoger. En als we dat 90 minuten hoog kunnen houden, dan winnen we zeker. Randers is geen ploeg die onnodige risico’s neemt. Ze zijn verdedigend goed ingesteld, sterk op de counter en proberen het vooral simpel te houden. Dat is waar hun kracht ligt.”

Het duel begint donderdagavond om 21.00 uur. Trainer Pascal Jansen weet wat AZ in Denemarken te doen staat. „Randers is een fysieke ploeg met een fysieke speelstijl. Het is daarom zaak dat we de duels die we moeten spelen goed controleren. We hebben ook gezien dat er op de flanken veel te halen is. Van daaruit gaan we proberen ons via het midden naar kansen te spelen.”

Het afronden van de kansen was tegen PSV nog een flink probleem van AZ. „We hebben dat besproken”, laat Jansen weten. „Tegen PSV speelden we ons inderdaad naar een paar goede kansen, maar het gaat om het afdrukken. Dat moet vanuit een stuk vertrouwen steeds meer gaan groeien en daar zijn de jongens zich van bewust. Het besef is er dat kansen afmaken cruciaal is in topduels, hopelijk gaat dat donderdag beter.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop