Nieuws/Sport
10159
Sport

Oranje zakt op FIFA-ranglijst

Bondscoach Danny Blind

Bondscoach Danny Blind

ZÜRICH - Het Nederlands elftal is twee plekken gezakt op de wereldranglijst van de FIFA. Na het gelijkspel in de vriendschappelijke interland tegen België (1-1) en de winst op Luxemburg heeft de ploeg van bondscoach Danny Blind twee plekken moeten toegeven op de ranglijst. Oranje staat nu op de 22e plaats.

Bondscoach Danny Blind

Bondscoach Danny Blind

Het Nederlands elftal was net een beetje opgekrabbeld op de ranglijst. In augustus bereikte Oranje een historisch dieptepunt door naar de 26e plaats te zakken. De eerstvolgende interland van Oranje is de WK-kwalificatiewedstrijd uit bij Bulgarije op 25 maart volgend jaar.

Argentinië

Argentinië sluit het jaar af als nummer één van de wereld. De Argentijnen zagen buurland Brazilië wel dichterbij komen. De lijstaanvoerder verloor eerder deze maand met 3-0 van de Brazilianen, maar hield hoop op plaatsing voor het WK voetbal in 2018 in Rusland, door enkele dagen later Colombia met dezelfde cijfers te verslaan. Argentinië staat momenteel vijfde in de Zuid-Afrikaanse kwalificatiegroep voor het WK.

Ierland

Wereldkampioen Duitsland zakte van de tweede naar de derde plaats op de ranking. De 'Mannschaft' speelde in een vriendschappelijke interland gelijk tegen Italië. De grootste stijger is Ierland. De Ieren versloegen eerder deze maand Oostenrijk in de WK-kwalificatie en stegen tien plekken naar plaats 23.