Nieuws/Sport
10197
Sport

Nummerdor-Flier: ‘Ik heb er zin in’

Manon Nummerdor-Flier

Manon Nummerdor-Flier

,,Het begint met een stuk wil en vertrouwen. En dat zit goed", reageert Manon Nummerdor-Flier zelf op het grote nieuws dat ze het zaalvolleybal verruilt voor beachvolleybal.

Manon Nummerdor-Flier

Manon Nummerdor-Flier

Ze moest even nadenken toen Marleen van Iersel haar vroeg als partner, maar gaat vol in training voor haar nieuwe discipline. Haar man, de voormalig beachvolleyballer Reinder Nummerdor, gaf het laatste zetje. ,,We zijn sinds kort een gezinnetje en moesten wel even goed overleggen hoe we het gaan organiseren. "

De blonde Nummerdor-Flier beviel 4,5 maanden geleden van een dochtertje, maar is allang weer bezig om fit te worden. Ze kreeg een belletje van Van Iersel nadat zij en haar teamgenoot Madeleine Meppelink besloten uit elkaar te gaan. ,,Ik vroeg haar 'kom je mee naar buiten'. Dan gaan we samen spelen op het strand", glimlacht Marleen van Iersel.

Nummerdor-Flier ziet het avontuur vol vertrouwen tegemoet nu ze de eerste trainingen voor het zand achter de rug heeft .,,Waar dit eindigt weten we nog niet maar we hebben er zin in", lacht ze naast haar nieuwe teamgenoot tijdens de presentatie van Volley2018 in het Haagse Strijkijzer.

Haar man Nummerdor werd daar gepresenteerd als toernooidirecteur Volley2018. Hij vervangt de zieke Bas van de Goor.

Volley2018 bestaat uit het EK Beachvolleybal, het EK volleybal jongens onder 20 en het WK zitvolleybal. De finales vinden in ieder geval plaats in Den Haag.