Nieuws/Sport
10198
Sport

'Ik ben dankbaar voor elk moment bij Liverpool, Engeland en LA Galaxy'

Steven Gerrard stopt

Steven Gerrard in 2005 met de Champions League

Steven Gerrard in 2005 met de Champions League

De loopbaan van Steven Gerrard zit erop. Het 36-jarige Liverpool-icoon stopt na 19 jaar met voetballen. Gerrard won met The Reds onder meer de Champions League en kwam 114 keer uit voor het Engelse nationale elftal. De laatste anderhalf jaar kwam hij in Amerika uit voor LA Galaxy.

Steven Gerrard in 2005 met de Champions League

Steven Gerrard in 2005 met de Champions League

"Ik voel me gelukkig dat ik zoveel geweldige hoogtepunten heb mogen beleven tijdens mijn loopbaan", aldus Gerrard. "Ik heb een ongelooflijke carrière gehad en ben dankbaar voor elk moment bij Liverpool, Engeland en LA Galaxy."

Tussen 1998 en 2015 kwam Gerrard tot maar liefts 710 wedstrijden en 186 doelpunten voor Liverpool. Bij de club waar hij als kind al groot fan van was, won hij in 2005 de Champions League, het hoogtepunt uit zijn loopbaan. Daarnaast won hij de UEFA Cup, drie League Cup, twee FA Cups, het Community Shield en de Europese Supercup. Een landstitel zat er nooit in. Bij LA Galaxy kwam Gerrard tot vijf treffers in 38 wedstrijden.

Kort na zijn vertrek uit Los Angeles kreeg Gerrard al een aanbod trainer te worden bij MK Dons. Hij wees het aanbod van de club uit de derde divisie in Engeland echter af.