Sport/Autosport
10223
Autosport

Emotioneel afscheid voor Button en Massa

'Dit wordt mijn laatste Formule 1-race'

Jenson Button (l) en Felipe Massa.

Jenson Button (l) en Felipe Massa.

Naast de beslissing in de titelstrijd tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton kent de Grand Prix van Abu Dhabi meer bijzonderheden. Enkele top-veteranen nemen afscheid.

Jenson Button (l) en Felipe Massa.

Jenson Button (l) en Felipe Massa.

Jenson Button neemt dit weekeinde deel aan zijn 308e Grand Prix. De 36-jarige McLaren-coureur wordt volgend jaar opgevolgd door de Belg Stoffel Vandoorne, al stelde het team dat Button alleen 'een sabbatical' neemt. De Brit ziet dat zelf iets anders.

Dromen

"Ik zie dit als mijn laatste Formule 1-race. Daarna hoeft het van mij niet meer, hopelijk ziet iedereen dat ook zo", aldus de Formule 1-wereldkampioen van 2009. "Sinds m'n 8e heb ik geracet en mijn dromen verwezenlijkt in de Formule 1. Na 17 jaar stop ik met zoveel herinneringen."

Button zal wel betrokken blijven bij McLaren als adviseur: "Er speelt nog veel voor volgend jaar, ik hoop dat er veel positieve veranderingen komen. We hebben in elk geval nog veel nieuwe ideeën. 

Massa

Ook Felipe Massa rijdt zijn laatste Grand Prix - zijn 252e. Tijdens de afgelopen race in Brazilië nam de 35-jarige coureur van Williams al emotioneel afscheid voor eigen publiek.

"Dat was zo'n waanzinnig gevoel. Na mijn crash ging ik 'praten' met het publiek en moest ik huilen. Mijn wandeling terug naar de pitstraat leek wel voor eeuwig. Zeker toen alle teams daar voor me stonden omdat de race was stilgelegd."

De Braziliaan greep net naast de wereldtitel 2008, toen hij met Ferrari na de laatste race (nota bene in Brazilië) een punt tekort kwam op Lewis Hamilton. Massa: "Ik ben trots op mijn carrière, al mist ik natuurlijk een ding. Hopelijk kan ik hier in Abu Dhabi nog eindigen met een goed resultaat."