Sport/Tennis
10232
Tennis

Cilic opent finale Davis Cup tegen Delbonis

De tennissers van Kroatië

De tennissers van Kroatië

ZAGREB - De Kroatische tennisser Marin Cilic en de Argentijn Federico Delbonis openen vrijdag de finale van de Davis Cup. Na deze partij zullen Ivo Karlovic en Juan Martin del Potro het tegen elkaar opnemen in de Kroatische hoofdstad Zagreb. Dat heeft de loting in de Vatroslav Lisinksi-concertzaal donderdag uitgewezen.

De tennissers van Kroatië

De tennissers van Kroatië

Voor de dubbel op zaterdag staan vooralsnog Franko Skugor en Ivan Dodig namens Kroatië opgesteld tegen Leonardo Mayer en Guido Pella voor de Argentijnen.

,,Ik denk dat de Kroaten de favorieten in deze finale zijn'', zei Del Potro donderdag. ,,Zij spelen thuis en hebben een sterk team. Maar we zijn trots dat we opnieuw in de finale staan. Ik moet op en top geconcentreerd zijn in mijn partij tegen Karlovic, want één servicebreak kan me de wedstrijd kosten'', keek de Argentijn vooruit.

Hoewel de Argentijnen steun van voetbalvedette Diego Maradona hebben, verwacht Cilic grote steun van de Kroatische supporters. ,,Het is mooi om Maradona in de zaal te hebben, maar het maakt ons niet uit dat hij er is om zijn landgenoten aan te moedigen. Onze gepassioneerde fans zullen het verschil maken.''

Kroatië won de Davis Cup in 2005. Het was de enige keer dat de Kroaten de finale haalden. De Argentijnen jagen op hun eerste Cup, nadat ze al vier keer verliezend finalist waren. Argentinië stond in 2011 voor het laatst in de finale en moest toen buigen voor Spanje. De twee landen troffen elkaar tot dusverre drie keer. Argentinië won alle duels.