Sport/Voetbal
1023895529
Voetbal

Erik ten Hag verlengt contract bij Ajax

Erik ten Hag tijdens een training van Ajax

Erik ten Hag tijdens een training van Ajax

AMSTERDAM - Erik ten Hag verlengt zijn contract bij Ajax. De Amsterdammers hebben met de succestrainer overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis tot medio 2023.

Erik ten Hag tijdens een training van Ajax

Erik ten Hag tijdens een training van Ajax

De contractverlenging van Ten Hag komt – twee dagen voor de officiële kampioenswedstrijd tegen Emmen en nu hij zijdelings in verband wordt gebracht met Tottenham Hotspur en Eintracht Frankfurt – op een opvallend moment, maar is logisch.

In de 3,5 jaar dat de tukker bij Ajax aan het roer staat, heeft hij twee keer de dubbel gepakt (2019 en 2021), werd hij één keer officieus kampioen (2020) en bereikte hij de halve finale van de Champions League en de kwartfinale van de Europa League.

"Ik ben hier gelukkig"

„We willen werken aan een succesvol en attractief Ajax”, laat Ten Hag weten. „Ik weet wat ik hier heb en ik weet met welke mensen ik hier werk. Daarnaast weet ik hoe we de volgende stap weer kunnen zetten. Ik ben hier gelukkig. Ergens komen is één, ergens blijven is twee. In het buitenland staat Ajax op de kaart. We krijgen daarvoor de erkenning, maar we willen nog meer. We willen nog hoger en de topclubs in Europa ergeren.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigt dat Ten Hag serieus in de belangstelling stond van meerdere clubs. „Maar ik denk dat het voor Erik heel belangrijk is dat hij mogelijkheden ziet met ons elftal. En dat er nog rek in zit. Hij heeft zeer goed met ons gepresteerd, ook in dat bijzondere jaar met succes in de Champions League. Maar ook dit jaar weer, met zeer waarschijnlijk de landstitel en KNVB-beker. Ik denk dat Erik ook nog steeds beter wordt als coach.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo