Sport/Autosport
10249
Autosport

Hamilton gelooft nog in F1-titel

Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton.

ABU DHABI - Drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gelooft nog altijd dat hij zondag in Abu Dhabi zijn vierde wereldtitel in de Formule 1 kan bijschrijven.

Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton.

De afgelopen twee jaar kwam Hamilton als sterkste naar voren in het gevecht om de titel in de koningsklasse en moest Rosberg genoegen nemen met de tweede plaats. Deze keer heeft de Duitser de beste uitgangspositie. "Het is nu de derde keer dat ik om de wereldtitel strijd. Die ervaring helpt me wat meer ontspannen naar de finale toe te leven'', aldus Rosberg, die bij een overwinning van Hamilton minstens derde moet worden om zijn eerste wereldtitel veilig te stellen.

"Het gaat erom dat ik me volledig op mezelf en de race concentreer. Dat heeft dit jaar goed gewerkt. Ik wil het seizoen afsluiten met een overwinning, dus ik zal zeker niet behoudend rijden'', verzekerde Rosberg, die dit seizoen negen races won en halverwege het jaar een grote voorsprong had opgebouwd. Teamgenoot Hamilton won echter de laatst drie races, waardoor het titelgevecht een spannende ontknoping krijgt.