Sport/Voetbal
1025820226
Voetbal

Fans in dubio: Kiezen tussen Max Verstappen en Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

AMSTERDAM - De fans van Ajax kunnen de komende maanden nog volop genieten van Hakim Ziyech, die in de zomer een prachtige transfer maakt naar Chelsea. Op 3 mei wacht normaal gesproken het afscheid van de smaakmaker van de Amsterdammers in de eigen Johan Cruijff ArenA. Het duel met VVV-Venlo is de laatste competitiewedstrijd van Ajax voor eigen publiek dit seizoen.

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech

Voor sommige supporters betekent dat evenwel een duivels dilemma. Op social media verschijnen berichten van Ajax-fans, die naast hun seizoenkaart óók een kaartje hebben bemachtigd voor de Grand Prix van Zandvoort op 3 mei. De Formule 1 keert dat weekeinde na 35 jaar weer terug in Nederland. Aan de kust wordt op vrijdag, zaterdag en zondag op meer dan 100.000 bezoekers per dag gerekend. Zij zijn de gelukkigen, want aanvankelijk waren er meer dan een miljoen ticketaanvragen om Max Verstappen in actie te zien. Daartegenover staat dat Ajax-VVV in theorie dan weer de kampioenswedstrijd zou kunnen zijn.

Max Verstappen

Max Verstappen

Alle negen Eredivisie-wedstrijden beginnen op 3 mei, de voorlaatste speelronde, om 14.30 uur. Zo’n drie kwartier later start de Grand Prix op Circuit Zandvoort. Een voorstel om vanwege de populaire Formule 1-race alle wedstrijden te verplaatsen naar zaterdag 2 mei werd door de KNVB afgewezen vanwege de halve finales in de Europa League op de donderdag ervoor. Ajax en AZ zitten momenteel nog in dat toernooi.