Nieuws/Sport
1027150
Sport

VIDEO - Martina loopt akelige blessure op

Cuco Martina wordt per brancard van het veld gedragen.

Cuco Martina wordt per brancard van het veld gedragen.

Het Europa League-duel tussen Olympique Lyon en Everton (3-0) lag donderdag ongeveer zeven minuten stil vanwege een vervelende blessure bij Cuco Martina.

Cuco Martina wordt per brancard van het veld gedragen.

Cuco Martina wordt per brancard van het veld gedragen.

De verdediger van The Toffees, in het verleden uitkomend voor RKC en FC Twente, kwam na een luchtduel ongelukkig op zijn rug terecht en leek even buiten westen te zijn. Martina moest intensief behandeld worden en werd uiteindelijk met een brace om zijn nek en per brancard afgevoerd. 

"Hij klaagde vooral over pijn aan zijn nek", zei interim-trainer David Unsworth na de wedstrijd. "Hij is voor röntgenfoto's en scans naar een ziekenhuis gegaan."

Later bleek dat Martina geen ernstige blessure heeft overgehouden aan het incident. De geboren Rotterdammer kreeg na onderzoek in een ziekenhuis alsnog toestemming om met zijn ploeggenoten terug naar Liverpool te vliegen.

Everton liet aanvankelijk weten dat de verdediger een nacht in een ziekenhuis moest blijven, maar na het bestuderen van scans en rötgenfoto's oordeelden artsen dat Martina gewoon mocht vliegen.

De international van Curaçao begon in tegenstelling tot Davy Klaassen wel in de basis bij Everton, dat vorige week afscheid nam van Ronald Koeman. Met de Nederlander aan het roer verloren de Engelsen twee weken geleden in eigen huis met 1-2 van Lyon.

Het was het voorlaatste duel van Koeman als trainer van de club uit Liverpool. Een paar dagen later, na een thuisnederlaag tegen Arsenal, moest hij het veld ruimen. Unsworth werd vervolgens aangesteld als tijdelijke opvolger. 

Zie ook op telesport.nl: VIDEO: Bizar rood voor Evra - VIDEO: Ex-Ajacied Traoré huilend naar de kant