Sport

Marseille-back deelt vóór wedstrijd karatetrap uit

VIDEO - Bizar rood voor Evra

Door Van onze Telesportredactie

Patrice Evra deelt een karatetrap uit.

Patrice Evra deelt een karatetrap uit.

Twitter

Patrice Evra heeft donderdag al vóór het Europa League-duel met en bij Vitoria de Guimaraes een rode kaart gekregen.

Patrice Evra deelt een karatetrap uit.

Patrice Evra deelt een karatetrap uit.

Twitter

De back van Olympique Marseille pakte de prent op bizarre wijze. Evra kreeg het aan de stok met fans van zijn eigen club, die meegereisd waren naar Portugal. Op beledigingen reageerde hij aanvankelijk nog lachend, maar toen enkele fans over het hek klommen en de verdediger naderden reageerde hij met een rake trap.

Medespelers en stewards van Olympique moesten de verdediger kalmeren. Evra kreeg terug in de catacomben rood van de Hongaarse arbiter Tamás Bognar.

De voetballer had van trainer Rudi García een plek op de bank toebedeeld gekregen. De laatste twee Europa League-duels was de verdediger nog in de basis begonnen en droeg hij bovendien de aanvoerdersband. Olympique Marseille kon het duel met Vitoria de Guimaraes gewoon met elf man beginnen omdat Evra slechts reserve was. 

Zie ook op telesport.nl: - VIDEO: Martina loopt akelige blessure op - VIDEO: Ex-Ajacied Traoré huilend naar de kant

Patrice Evra wordt door twee ploeggenoten naar de kleedkamer gebracht.

Patrice Evra wordt door twee ploeggenoten naar de kleedkamer gebracht.

AFP

De Fransman zorgde met zijn actie voor een unicum. Nog nooit in de geschiedenis van de Europa League kreeg een speler een rode kaart vóór de aftrap van een wedstrijd. Het toernooi kende in het seizoen 2009/10, als opvolger van de UEFA Cup, zijn vuurdoop. 

De inmiddels 36-jarige Evra kwam tijdens zijn loopbaan onder meer uit voor AS Monaco, Manchester United en Juventus. In Engelse dienst veroverde hij in 2007/2008 de Champions League. In totaal kwam Evra 81 keer uit voor de Franse nationale ploeg.

Lees meer over