Sport/Autosport
10280
Autosport

Verstappen 'erg positief' over winstkansen in 2017

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Nog één race te gaan voor Max Verstappen en zijn collega-Formule 1-coureurs alvorens het seizoen 2016 ten einde komt. De Nederlander verwacht nog meer succes dan dit jaar in 2017.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

“Dat hangt allemaal af van het pakket dat ik tot mijn beschikking krijg", blikt de Nederlander vooruit in Abu Dhabi. "Als dat de snelste auto is, kunnen we zeker races winnen, maar dat is afwachten. We zijn allemaal erg positief gestemd over volgend jaar. Maar ik denk dat het belangrijk is om te wachten tot de auto op de baan staat, dan weten we meer. Op dit moment is het moeilijk te zeggen wat ik volgend jaar wil bereiken, omdat ik niet weet hoe goed ons pakket zal zijn.”

Eerst maakt Verstappen zich nog op voor de laatste Grand Prix van het jaar. Hoewel de titelstrijd tussen Mercedes' Nico Rosberg en Lewis Hamilton gaat, zal de 19-jarige Limburger het niet nalaten om zich bij gelegenheid vooraan te melden. 

“We gaan het proberen, maar Mercedes zal erg sterk zijn. Het zal moeilijk worden om ze te verslaan, maar hopelijk zitten we er dicht bij. Dat zou voor ons positief zijn. Het wordt een interessant weekend. Niet alleen voor ons maar ook voor het kampioenschap, dus ik kijk ernaar uit. Ik probeer het seizoen te eindigen met een hoogtepunt.”