Sport

Lukaku weerlegt kritiek: 'Ik ben nog niet af'

Door Van onze Telesportredactie

Manchester United-aanvaller Romelu Lukaku.

Manchester United-aanvaller Romelu Lukaku.

AFP

Ondanks een geweldige start bij Manchester United kreeg Romelu Lukaku de voorbije weken flink wat kritiek. De Belg is het daar niet mee eens.  

Manchester United-aanvaller Romelu Lukaku.

Manchester United-aanvaller Romelu Lukaku.

AFP

De ManUnited-fans floten Lukaku in de topper tegen Tottenham Hotspur (1-0 zege) zelfs uit. Trainer José Mourinho kwam na de wedstrijd voor zijn recordaankoop op. “Romelu Lukaku is onaantastbaar in mijn ploeg”, zei de Portugees.

De Belg maakte in zijn eerste elf wedstrijden maar liefst elf doelpunten, maar staat nu enkele weken droog en dat komt het op de nodige kritiek te staan. "Ik denk dat veel mensen mij beoordelen als een afgewerkt product”, aldus Lukaku in een interview met Thierry Henry bij het Engelse Sky Sports.

“Ik ben 24 jaar, dus je kunt me niet als afgewerkt product beoordelen. Ik heb liever een jaar waarin ik mezelf blijf verbeteren, dan dat ik meteen de toppen van mijn kunnen haal en weer terugval", zei de Belg. 

“Ik weet dat ik veel talent heb en tot veel in staat ben. Ik maak doelpunten met mijn linker- en rechtervoet en zelfs met mijn hoofd. Ik wil ook graag kansen creëren voor anderen. Daarom wil ik ook veel meer assists geven en zorgen dat het team in moeilijk momenten op mij kan rekenen." "Ik zit nu op een perfecte plek en ben van een goede leeftijd. Ik wil een winnaar zijn en de volgende stap in mijn carrière zetten, sluit de aanvaller van The Red Devils af. 

Lees meer over