Sport/Autosport
1030500198
Autosport

Goed nieuws voor Red Bull en Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen

Voor Red Bull én voor Max Verstappen is er goed nieuws. Motorleverancier Honda heeft besloten om het contract met de renstal te verlengen tot en met 2021.

Max Verstappen

Max Verstappen

Het contract liep tot en met 2020, maar de Japanners hebben besloten er in ieder geval een jaar aan vast te plakken. Ook zusterteam Toro Rosso wordt in 2021 nog steeds van van motoren voorzien.

Voor de ontwikkeling van de motor voor komend Formule 1-seizoen is dat erg goed nieuws voor Verstappen, want Honda zal er alles aan gelegen zijn om een zo goed mogelijke motor af te leveren. Eentje waarmee hij kan strijden om de wereldtitel.

In 2021 worden de regels in de Formule 1 fors gewijzigd. Er komt onder meer een budgetplafond. De teams mogen maximaal een kleine 160 miljoen euro uitgeven. Het betekent dat ook Honda minder geld kan uitgeven voor de ontwikkeling van de motor.

Red Bull verbrak eind vorig jaar de samenwerking met Renault en ging een verbond voor twee jaar aan met Honda. De krachtbron heeft zich een stuk betrouwbaarder getoond dan die van de Franse autofabrikant. Bovendien is Red Bull lopende het seizoen steeds beter gaan presteren. Verstappen won dit jaar al drie grands prix.

Het duurde lang voordat Honda de knoop doorhakte en besloot in ieder geval nog een jaar langer in de koningsklasse van de autosport te blijven. De overwinningen van Verstappen, waarvan de laatste eerder deze maand in Brazilië, hebben zeker geholpen de Japanners over de streep te trekken.

„Goede resultaten zijn positief, maar de kosten spelen een belangrijke rol”, zei Honda’s directeur Masashi Yamamoto op Autosport.com. „We hebben veel geld uitgegeven om het gat naar de topteams Mercedes en Ferrari te dichten. Nu moeten we de huidige kwaliteit zien vast te houden en toch kosten verminderen.”