Sport/Voetbal
1036389252
Voetbal

Organisator hoopt minstens 1,2 miljoen toeschouwers

Qatar staat alcohol toe tijdens WK 2022

Het Al-Thumama Stadium is een van de WK-stadions.

Het Al-Thumama Stadium is een van de WK-stadions.

Qatar, gastland van het WK voetbal eind 2022, hoopt „minstens 1,2 miljoen bezoekers” te lokken tijdens het toernooi. Dat komt neer op ongeveer de helft van de inwoners van de Golfstaat.

Het Al-Thumama Stadium is een van de WK-stadions.

Het Al-Thumama Stadium is een van de WK-stadions.

Vernieuwende en tijdelijke oplossingen zijn in volle ontwikkeling om iedereen te huisvesten. Verder worden ook meer hotels ter beschikking gesteld om al het publiek te kunnen ontvangen. Toeschouwers zouden kunnen verblijven op cruiseschepen, in privéwoningen of in fandorpen, terwijl 16 drijvende hotels met een totale capaciteit van 1.600 kamers gebouwd zullen worden.

Toch lieten verschillende supporters en commentatoren reeds hun bezorgdheid blijken over het gebrek aan entertainment in het terughoudende moslimland, dat amper geassocieerd wordt met de feestgeest die het WK met zich meebrengt.

„Alcoholische dranken worden toegelaten in de voorziene zones”, verduidelijkte Fatma al-Nuaimi van het organisatiecomité. Alcohol maakt normaal geen deel uit van de Qatarese cultuur. Bovendien wordt het emiraat op regelmatige basis veroordeeld door niet-gouvernementele organisaties over de manier waarop ze duizenden Afrikaanse en Aziatische arbeiders behandelen die meehelpen aan de bouw van de stadions. „We proberen ons niet uit evenwicht te laten brengen door die kritiek”, voegde Al-Nuaimi daar nog aan toe.

Het WK zal doorgaan van 21 november tot 18 december 2022.

(Bron: Het Nieuwsblad)