Sport/Tennis
1037204870
Tennis

Echtgenoot Remko de Rijke: ’Van mij had Kiki ook twee jaar geleden mogen stoppen’

Remko de Rijke met Kiki Bertens

Remko de Rijke met Kiki Bertens

ETTEN-LEUR - „Het laatste wat ik wil is dat ze het gevoel heeft dat ze voor mij moeten doorspelen.” Dat zegt Remko de Rijke, coach en fysiotherapeut van Kiki Bertens die vandaag bekend maakte dat ze met haar laatste seizoen als tennisprof bezig is. Ook De Rijke toont zich blij en opgelucht nu het hoge woord eruit is.

Remko de Rijke met Kiki Bertens

Remko de Rijke met Kiki Bertens

„Van mij had ze ook twee jaar geleden mogen stoppen”, zegt De Rijke. „Het lag helemaal bij haar. Ik ben supertrots op hoe ze het heeft gedaan en blij dat ze met opgeheven hoofd kan stoppen. Voor mij is het ook een opluchting. Ik had altijd twee petten op. Ik ben ook wel blij dat ik niet meer hoef te pushen en gewoon haar man kan zijn. Het is niet altijd makkelijk geweest, maar ook wel weer een supermooie tijd, met ups en downs en vooral ook veel mooie momenten. We hebben er echt alles aan gedaan om het weer goed te laten gaan, maar op een gegeven moment is het op. Als haar man vind ik dat haar tekort wordt gedaan als het lijkt alsof ze er niet alles aan heeft gedaan om terug te komen.” En dan richting de pers: „Ik ben echt supertrots op haar en hoop dat jullie dat ook zijn.”

Coach Elise Tamaëla maakt ook geen mistroostige indruk: „Ik ben blij voor Kiki dat ze deze keuze heeft durven maken. Het is niet makkelijk voor zo’n grote atlete om te zeggen: ’Ik ga ermee stoppen’. Het was geen makkelijke tijd. Soms ging het wel, soms ging het helemaal niet. Ik ben gewoon trots op wat ze heeft gedaan en blij voor haar dat ze kan beginnen aan een nieuw hoofdstuk in haar leven. Het is duidelijk dat ze daar al lang naar uitkijkt en ik vind het een eer om dit laatste stukje met haar te doen.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo