Sport/Voetbal
1037352856
Voetbal

Forse concurrentie uit Bundesliga voor Alkmaarders; middenvelder wil binnen 24 uur beslissen over toekomst

AZ biedt op Sparta-smaakmaker Sven Mijnans

Sven Mijnans (l) hier in duel met Lasse Schöne.

Sven Mijnans (l) hier in duel met Lasse Schöne.

AMSTERDAM - AZ richt zijn pijlen op Sven Mijnans. De Alkmaarders zijn in onderhandeling met zijn club Sparta Rotterdam over een directe overgang van de 22-jarige aanvallende middenvelder.

Sven Mijnans (l) hier in duel met Lasse Schöne.

Sven Mijnans (l) hier in duel met Lasse Schöne.

De huidige nummer twee van de Eredivisie wil snel spijkers met koppen slaan, want de club kent forse concurrentie van twee clubs uit de Duitse Bundesliga. Mijnans wil binnen 24 uur beslissen waar zijn sportieve toekomst ligt.

Sparta heeft inmiddels biedingen van meerdere clubs ontvangen op de creatieve linkspoot, die zichzelf snel lijkt te kunnen belonen voor zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie. Ook Feyenoord informeerde afgelopen week naar de talentvolle middenvelder, het ziet hem vooral als een mogelijk interessante speler voor de toekomst.

In Alkmaar lonkt op korte termijn meer perspectief voor de speler die dit seizoen indruk maakt bij de verrassende ploeg van Maurice Steijn. Mijnans was dit seizoen al goed voor drie goals en vijf assists bij de huidige nummer zes van Nederland.

In 2020 speelde Mijnans een van zijn eerste wedstrijden, en een van zijn meest memorabele, voor Sparta tegen AZ. De Alkmaarders stonden toen met 0-4 voor op het Kasteel, maar mede door invaller Mijnans werd het weer gelijk. De linkspoot tekende zelf voor de 4-4.