Nieuws/Sport
103875
Sport

'Als de KNVB mij vraagt, zal ik daar antwoord op geven'

Van Gaal: 'Spelers Oranje hebben meeste schuld'

Louis van Gaal

Louis van Gaal

Louis van Gaal vindt de berichten dat hij bij de KNVB directievoorzitter voetbal zou worden voorbarig. "Dat is een onderdeel van de structuur van de organisatie, maar er moet eerst een bondscoach worden gevonden."

Louis van Gaal

Louis van Gaal

Op de vraag of Van Gaal wel bondscoach zou willen worden, antwoordde hij: "Als de KNVB mij dat vraagt, zal ik daar antwoord op geven.” Over Danny Blind, die na de pijnlijke nederlaag van Oranje tegen Bulgarije werd ontslagen als bondscoach, zei Van Gaal: "Hij heeft wel enige schuld maar de spelers het meest, alleen die worden nooit genoemd.”

Van Gaal was aanwezig op het 13e gala van liefdadigheidsclub Spieren voor Spieren. In de Hotels van Oranje in Noordwijk waren ook Sven Kramer en Pieter van den Hoogenband present. Lees vandaag in het Stan Huygens Journaal in De Telegraaf het premium verhaal 'Galadiner van 1,6 miljoen'.

"Het is mooi dat wij topsporters kunnen motiveren spierzieke kinderen te helpen”, aldus Van Gaal die zich met zijn vrouw Truus al jaren inspant voor de Stichting Spieren voor Spieren.