Nieuws/Sport
1041925487
Sport

Michael van der Mark mikt na beenbreuk op rentree in Assen

Zal Michael van der Mark op tijd hersteld zijn voor Assen?

Zal Michael van der Mark op tijd hersteld zijn voor Assen?

Motorcoureur Michael van der Mark hoopt dit weekeinde in Assen zijn rentree te maken in het WK Superbike. De wegracer uit Bergschenhoek is naar eigen zeggen voldoende hersteld van de beenbreuk die hij voor aanvang van het seizoen opliep door een val tijdens het mountainbiken.

Zal Michael van der Mark op tijd hersteld zijn voor Assen?

Zal Michael van der Mark op tijd hersteld zijn voor Assen?

„Ik voel me klaar om terug te keren in mijn thuisrace in Assen”, zegt Van der Mark. „Natuurlijk hangt het af van de laatste medische keuring op donderdag, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit weekeinde weer op mijn BMW kan stappen. Het genezingsproces na de operatie is heel goed verlopen.”

De 29-jarige Van der Mark miste door de blessure drie testraces en ook de openingsronde van het WK Superbike twee weken geleden in Aragón. De Nederlander begint zodoende op het TT Circuit aan zijn achtste seizoen in de klasse van de 1000cc-motoren. Het wordt zijn tweede jaar voor het fabrieksteam van BMW. „Ik verwacht niet dat ik in Assen voorin zal rijden. Ik weet dat het een uitdaging wordt, want ik heb sinds eind vorig jaar niet meer op de BMW gereden. Ik heb ook alle tests in het voorjaar gemist, dus ik ken ook niet alle vernieuwingen die in de winter zijn doorgevoerd bij de motor. Het belangrijkste is dat ik weer in actie kom zonder me op resultaten te concentreren.”

Het WK Superbike begint vrijdag met de trainingen. Op zaterdag en zondag is er een race. De Spanjaard Alvaro Bautista (Ducati) is de leider na de eerste twee races in Aragón.