Sport/Voetbal
1043296216
Voetbal

Video: Oud-Ajacieden en Van Gaal zingen jarige Finidi toe

Finidi George in het shirt van Ajax.

Finidi George in het shirt van Ajax.

AMSTERDAM - De supporters van Ajax tellen de uren af op weg naar de tweede kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma, maar ondertussen zingen de spelers uit het succesvolle elftal van 1995 een van hun voormalig ploeggenoten toe vanwege zijn 50e verjaardag.

Finidi George in het shirt van Ajax.

Finidi George in het shirt van Ajax.

Finidi George, de Nigeriaanse rechtsbuiten uit de ploeg die twee jaar op rij in de finale van de Champions League stond, blaast deze donderdag vijftig kaarsjes uit en dat laten zijn oude ploegmakkers natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.

In een filmpje op het officiële twitteraccount van Ajax brengen onder meer Edwin van der Sar, Michael Reiziger, Danny Blind, Frank Rijkaard, Frank de Boer, Ronald de Boer, Jari Litmanen, Patrick Kluivert, Marc Overmars en Winston Bogarde al zingend hun felicitaties over aan de jarige job. En natuurlijk kan ook een bijdrage van trainer Louis van Gaal niet ontbreken...

Finidi George kwam in de zomer van 1993 naar Amsterdam en beleefde daar tot aan zijn vertrek naar Real Betis in 1996 een uiterst succesvolle periode. Met de Amsterdammers werd de Nigeriaan drie keer landskampioen, won hij de Champions League en de wereldbeker.