Sport/Wielrennen
1045136103
Wielrennen

Van Kessel eerlijk na podiumplaats: ’Er waren er drie beter’

Corné van Kessel

Corné van Kessel

NAMEN - Achter Mathieu van der Poel, winnaar van een heroïsche strijd in de wereldbekerveldrit van Namen, en de Belg Toon Aerts finishte Corné van Kessel zondag als derde. Het was de eerste podiumplaats in de wereldbeker dit seizoen voor de veldrijder uit Veldhoven. „Maar eigenlijk waren er drie beter”, was de renner van Telenet-Baloise na afloop eerlijk.

Corné van Kessel

Corné van Kessel

Van der Poel en Aerts waren in de modder en kou van Namen een klasse apart, waarbij de wereldkampioen profiteerde van een val van Aerts in de slotronde. Hetzelfde deed Van Kessel ten koste van de Brit Tom Pidcock, die bij een val zijn zadel brak. „Daarom word ik derde. Ik kwam steeds korter op hem en zag het gebeuren in die laatste afdaling. Van zijn val kon ik profiteren.”

De Brabander, die dit seizoen in de wereldbeker al twee keer vijfde en twee keer zesde was geworden, leek minder last te hebben van de kou dan de andere renners. „Ik heb het liever koud dan warm, dat is altijd al zo geweest. En als je vandaag overeind bleef, had je ook een streepje voor. Vallen, hier in dit koude water, was een zeer slechte zaak. Je moest hier echt alert koersen. Elke ronde zat je wel een keer of drie dicht bij een valpartij, maar gelukkig bleef ik recht.”