Sport/Voetbal
1045374205
Voetbal

Monstercontract tot medio 2026

FC Barcelona maakt van supertalent Pedri (18) een man van 1 miljard euro

Pedri

Pedri

BARCELONA - Het gaat niet zo goed met FC Barcelona, maar de Catalaanse topclub is bezig om de toekomst te verzekeren. De contractverlenging van Pedri is aangekondigd door de Spaanse club. Hij krijgt een afkoopclausule van 1 miljard euro in zijn contract.

Pedri

Pedri

Pedro González López is nog altijd geen 19 jaar oud, maar de Spaanse diamant wordt gezien als de troonopvolger van Lionel Messi bij de Blaugrana. Samen met onder anderen Ansu Fati en Gavi moet de spelmaker de gouden jaren van eerder deze eeuw terugbrengen.

De contractverlenging van Pedri, die in dienst van de Spaanse nationale ploeg indruk maakte op het voorbije EK en liefst 75 wedstrijden speelde vorig seizoen, stond dan ook bovenaan het to-do-lijstje van Barcelona. En daarover is nu akkoord met de tiener, die verlengt tot 2026.

Gigantische afkoopclausule

Hij krijgt een stevige salarisverhoging, waardoor Pedri niet langer een van de minst betaalde spelers in de selectie is met een jaarloon van zo’n 920.000 euro. Ook opvallend: de 18-jarige middenvelder heeft een afkoopclausule, verplicht in Spanje, van 1 miljard euro gekregen. Om zodoende schatrijke clubs als PSG en Manchester City af te houden. Ook Karim Benzema (Real Madrid) heeft zo’n gigantische afkoopclausule, net als Cristiano Ronaldo in het verleden.

FC Barcelona komt voorlopig niet verder dan de negende plaats in La Liga. In de Champions League is de malaise nog groter met de recente nul punten uit twee duels, na stevige nederlagen (twee keer 3-0) tegen Bayern en Benfica.

Het lot van coach Ronald Koeman hangt dan ook al een tijdje aan een zijden draadje, al sprak voorzitter Joan Laporta onlangs publiekelijk zijn vertrouwen in hem uit. In de Catalaanse pers wordt de Belgische bondscoach Roberto Martinez genoemd als een van de topkandidaten voor zijn eventuele opvolging, net als clubicoon Xavi.