Sport/Voetbal
1045529835
Voetbal

Officieel: Ajax bevestigt vertrek Haller naar Dortmund

Sébastien Haller vertrekt naar Dortmund.

Sébastien Haller vertrekt naar Dortmund.

Ajax heeft de transfer van Sébastien Haller naar Borussia Dortmund bevestigd. De 28-jarige Franse spits met Ivoriaanse roots heeft voor vier jaar getekend in Duitsland.

Sébastien Haller vertrekt naar Dortmund.

Sébastien Haller vertrekt naar Dortmund.

„We zijn erg blij dat we Haller hebben kunnen contracteren, een doorgewinterde spits die onlangs voor sensatie zorgde in de Champions League, maar die ook de Bundesliga goed kent en daar zijn klasse en scoringsvermogen al heeft bewezen”, zei technisch directeur Sebastian Kehl.

Vorige maand was Haller al in Dortmund, waar hij werd rondgeleid bij zijn nieuwe club. „Het is een geweldig stadion, maar het grote stadion is niets zonder de fans. Ik kan bijna niet wachten om de steun te voelen van meer dan 80.000 toeschouwers als onderdeel van de BVB-familie. Hopelijk gaan we de komende jaren samen mooie dingen bereiken en kunnen we het dan samen vieren”, sprak Haller nadat de deal definitief was gemaakt. Hij krijgt in Dortmund rugnummer 9.

Haller kwam anderhalf jaar geleden over van West Ham United en op 10 januari 2021 maakte hij zijn debuut voor Ajax. Hij kwam tot 47 doelpunten in 66 officiële duels. Afgelopen seizoen was hij liefst elf keer trefzeker in de Champions League. Ajax werd in de achtste finales uitgeschakeld door Benfica.

In 2021 en 2022 werd Haller, die nog een contract voor drie jaar had, met Ajax kampioen en vorig jaar won hij ook de KNVB-beker. Van 2015 tot 2017 speelde hij ook in de Eredivisie, toen voor FC Utrecht.

Borussia Dortmund werd afgelopen seizoen tweede in de Bundesliga, achter Bayern München.