Nieuws/Sport
10463
Sport

'De juiste persoon gevonden'

Arisz nieuwe operationeel directeur Ajax

Rutger Arisz (links).

Rutger Arisz (links).

De Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax heeft Rutger Arisz aangesteld als operationeel directeur van de Amsterdamse club. Arisz begint op 1 december 2016.

Rutger Arisz (links).

Rutger Arisz (links).

Zoals Telesport eerder deze maand al meldde, is de RvC is voornemens Arisz te benoemen als statutair directeur, met inachtneming van de geldende procedure en voor een periode van vier jaar. Daartoe zal in het voorjaar van 2017 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) plaatsvinden om de Algemene Vergadering formeel in kennis te stellen van deze voorgenomen benoeming. Arisz (46) studeerde rechten in Amsterdam en werkte vervolgens vier jaar als advocaat bij Houthoff Buruma Advocaten op het gebied van bouw en vastgoed. Na een aantal jaren als jurist en manager voor Schiphol te hebben gewerkt, begeleidde hij de verbouwing en uitbreiding van een terminal op JFK International Airport, waarvoor hij met zijn gezin naar New York verhuisde. Tijdens zijn studententijd was Arisz succesvol roeier. Zo nam hij deel aan de Olympische Spelen in Barcelona (1992) en won hij onder meer goud op de wereldkampioenschappen in 1989. In zijn vrije tijd is Arisz voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Roeibond.

Juiste persoon Namens de RvC licht president-commissaris Leo van Wijk de voorgenomen benoeming toe: "In oktober maakten wij bekend dat we op zoek waren naar iemand die zich vooral op enkele afdelingen binnen de Ajax-organisatie gaat richten, die ondersteunend zijn aan voetbal. Dat moest iemand zijn die specifieke kennis en ervaring heeft op de activiteiten van die afdelingen. Wij menen met de heer Arisz de juiste persoon te hebben gevonden.”

Gemotiveerd Arisz: "De ambitie en gedrevenheid van Ajax sluiten aan bij mijn karakter en hoe ik vroeger zelf topsport beoefende. Ik hoop dat ik met mijn ervaring in het bedrijfsleven kan helpen om die ambities verder realiteit te maken. Die combinatie was voor Ajax een belangrijke factor om met mij in gesprek te gaan over deze functie. Ajax is een fantastische club, ik ben erg gemotiveerd om hier aan de slag te gaan.”

Goede verdeling Algemeen directeur Edwin van der Sar: “Ik heb al vaker gezegd dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar een wedstrijd op zondag om half drie. Er is binnen de directie een goede verdeling gemaakt van de portefeuilles, waardoor we ons als directieteam optimaal voor Ajax kunnen inzetten. Rutger en ik hebben de afgelopen tijd een paar goede gesprekken gevoerd en ik kijk uit naar de samenwerking met hem.”